bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejový Charles Bronson promluvil a St. Louis srovnalo stav série

4. června 2019, 12:00

Jiří Lacina

Craig Berube je všechno, jenom ne pavlačová drbna. Moc toho tenhle hokejový Charles Bronson, kamenný a klidný do posledního možného okamžiku, věru nenamluví. Teď už ale musel. St. Louis totiž ve třetím finálovém duelu inkasovalo ve čtyřech oslabeních čtyři góly. Dokonce ze čtyř střel. To už je důvod nechat se slyšet.

Až dosud byl přitom tenhle chlapík vyloženě skoupý na slovo. Když po prodloužení třetího zápasu série se San Jose celý hokejový svět řešil kontroverzní přihrávku rukou, řekl Berube k věci sotva dvě slova. Přitom i televizní analytici na celonárodní americké televizi nazvali tenhle lapsus „jedním z největších průšvihů rozhodčích NHL v nedávné historii“.

Berube prostě ctí zásadu, že se nemá cenu zabývat věcmi, které už nejdou ovlivnit. Jenomže za stavu 1:2 ve finále, kdy vás soupeř přehrál v sedmi z devíti (a něco) odehraných třetin, už to nějakou reakci chtělo. Když už se pak trenér, který se do té doby k rozhodčím zásadně nevyjadřoval, konečně rozmluví, vzbudí jeho slova pozornost. To dá rozum.

„Tak předně, v prvních třech kolech jsme byli nejméně vylučovaným týmem,“ připomněl Berube. „A najednou máme čtrnáct oslabení v jedné sérii. Takže nevím…“

Ano, převahu Bostonu do značné míry způsobil fakt, že hráli Bruins často v početní výhodě. Šest ze třinácti branek v prvních třech duelech dal Boston v přesilovce, čímž jenom potvrdil naprostou dominanci v téhle fázi hry, předváděnou po celé play off.

Blues stihli ve třech utkáních sedmnáct trestů a čtrnáct oslabení. Pravdou je, že předtím měli průměr do tří oslabení za zápas, teď to bylo minimálně pět trestů v každém ze tří finálových utkání. Berube připustil, že se nad sebou musí zamyslet i jeho svěřenci.

„Rozhodně bychom měli být klidnější po hvizdu píšťalky. Někdy necháváme frustraci propuknout po odpískání až moc. Tohle musíme vyřešit, to je jisté. Nicméně, jak už jsem řekl, až do téhle série jsme byli nejméně vylučovaným týmem. Se všemi výroky rozhodně nesouhlasím.“

Celé finále je srážkou dvou herních stylů. Boston disponuje rychlými a šikovnými hráči, St. Louis se je snaží zpomalit fyzickou hrou. Bluesmani intenzivně napadají, dohrávají souboje, bourají protihráče ve středním pásmu. Ve čtvrtém duelu konečně přidali víc disciplíny.

Seznam vyloučených zkrátili na tři, byla z toho jen dvě oslabení. Jedno bylo za nešťastně vyhozený puk z obranného pásma. Ryan O’Reilly, se 7,5 milióny dolarů nejlépe placený hráč mužstva (stejně bere ještě Vladimir Tarasenko), dal svůj čtvrtý a pátý gól v play off a St. Louis je po výsledku 4:2 zpátky v sérii. Do Bostonu se oba týmy vracejí za nerozhodného stavu 2:2.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.