bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokejové léto. Pět tipů na to, kdo by se po sezoně mohl stěhovat

26. března 2017, 19:00

Michal Janoštík

Několik týmů má ve svých řadách hráče, který by se mohl spíše hodit jako oběť výměny, než jako součást soupisky v příštím roce.

U hrstky týmů je již jasné, že si letos playoff nezahrají. A to často není pro hráče jednoduché. Ti se musí snažit nějak psychicky připravit na to, aby v sobě našli nasazení k odehrání vlastně již zbytečných zápasů. Otázkou tedy je, jak moc je to reálně baví.

Kteří z nich by mohli snít o tom, že v příštím roce již v této pozici nebudou? Máme pro vás pět možností, u kterých by to nebylo až takové překvapení.

5. TYLER JOHNSON, TAMPA BAY LIGHTNING

Blesky v posledních letech bojovaly často o samotný zisk trofeje pro vítěze v playoff, letos se jim ale nedaří. Výsledkem je to, že s největší pravděpodobností pro ně sezóna skončí po základní části.

V minulých sezónach Tampa stavěla na dvou lajnách a jedné z nich kraloval právě Johnson. Celek z Floridy našel mladíka, který by jeho práci mohl zastoupit. Je jím Brayden Point. Je od něj téměř šest let, s rychlostí se mu vyrovná a šikovnost mu také nechybí. Čistě z hokejového hlediska by tedy Tampa mohla s Johnsonem vyoobchodovat nějakého obránce. To je totiž část soupisky, která potřebuje vylepšit. Nedá se to stavět pouze na Hedmanovi a Stralmanovi.

GM Steve Yzerman udělal dobrou práci při tvoření místa pod platovým stropem, ale stále jeho práci není konec. Čeká jej podpis smluv právě s Johnsonem, Palátem a Druinem. A právě jen tito tři hráči by mohli dohromady stát zhruba 15 milionů dolarů ročně. Prostor pro výměnu tu tedy je.

4. JUSTIN FAULK, CAROLINA HURRICANES

Ještě před rokem by tato myšlenka zněla jako naprostá absurdita. Vždyť Faulk je jedním z klíčových hráčů Caroliny. Možná trochu v ústraní je ale Jaccob Slavin. Slavin má stejně bodů jako Faulk a spolu s Brettem Pesce a Noahem Hanifinem jsou skvělým slibem pro organizaci Hurricanes. K tomu se ještě v AHL a WHL rýsují Haydn Fleury a Jake Bean. V obranné fáze by se tak Canes mělo dařit, ale do útoku je potřeba někoho, kdo by podpořil vycházející hvězdu Sebastiana Aha.

Faulk má jednu ze svých horších sezón, ale stále je to velmi ceněné zboží. Je mu 25, je pravák a smlouvu má ještě na tří sezóny s platem 4,83 milionů dolarů. Cena za Faulka by tak mohla být hodně zajímavá.

3. POLOVINA COLORADA AVALANCHE

Je jasné, že Avs budou přes léto velmi ochotní obchodovat. Jejich hlavním zbožím pravděpodobně nebude Nathan MacKinnon či Mikko Rantanen, zaměřit by se ale manažeři mohli na Matta Duchenea, Gabriela Landeskoga či Semjona Varlamova.

O Duchena s Landeskogem bude pravděpodobně zájem největší. Duchenovi je 26 let a Landeskogovi 24 let, jsou tedy dosti mladí na to, aby se kolem nich dal postavit tým. Možnost na prodání Varlamova by také nemusela být nejmenší. Podívejme se třeba na Dallas Stars, kteří zoufale potřebují pomoc v brankovišti.

V týmu je ale rozhodně několik dalších zajímavých jmen, u Colorada tak bude pravděpodobně v létě hodně rušno.

2. DANIEL A HENRIK SEDIN, VANCOUVER CANUCKS

Otázka ohledně Sedinů je hodně žhavá. Tak nějak se očekává, že něco přijde, ale nikdo zatím neví, co to bude. Vancouver zažívá prachbídnou sezónu a je jasné, že je potřeba činit. Odnesou to i Sedinové?

V celkovém důsledku by to mohla být výhra jak pro samotnou organizaci, tak pro oba bratry. To by mělo pomoci Vancouveru v tom, aby "zabojoval" o nejlepší volbu v draftu 2018, který by měl být daleko zajímavější, než ten letošní. Nedá se totiž očekávat, že přestavba mužstva bude hned úspěšná a mladíčci budou potřeba.

Dobré by to bylo i pro hvězdné bratry. Ti by tak mohli získat šanci k tomu, aby zabojovali o Stanley Cup. Vyměnit je oba však nebude nic lehké. Oba mají plat 7 milionů dolarů a rozdělit se chtít nebudou. Podaří se Vancouveru najít někoho, kdo by stál o ně oba a dokázal najít i zajímavou protihodnotu?

1. CORY SCHNEIDER, NEW JERSEY DEVILS

Schneiderovi bylo 27 před tím, než se stal jedničkou v NHL. Od té doby neuteklo moc času, ale jemu je již 31 let. Tedy více než Devanu Dubnykovi, Benu Bishopovi, Tuukku Raskovi či Carey Priceovi. Důchodce však rozhodně ještě není, na nejvyšší úrovni může vytrvat klidně dalších pět let. Kde ale za pět let budou Devils?

New Jersey je bojům o playoff hodně daleko. Chybí jim talentované mládí. Výměna Adama Larssona přinesla sice Taylora Halla, ale ten na vše nestačí. K slibným hráčům jako je Pavel Zacha či Michael McLeod je nutné někoho přivést. V době, kdy Devils budou bojovat o pohár, by Schneider už nemusel předvádět takové výsledky. Proč tedy neuvažovat o jeho přesunu třeba do Dallasu? V něm je hodně zajímavých, mladých hráčů a brankáře nutně potřebují...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.