bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokej v Las Vegas otevře lidem oči, tvrdí Zucker. Pro místní komunitu se považuje za vzor

22. srpna 2016, 8:30

Michal Sobotka

Je jediným aktivním hokejistou v NHL, který má trvalé bydliště v Nevadě. Jason Zucker, útočník Minnesoty Wild, je pro místní hokejovou komunitu vzorem. Las Vegas podle jeho slov většinu fanoušků překvapí. "Hokejová komunita je zde opravdu dobrá," míní čtyřiadvacetiletý forvard.

Ačkoli Las Vegas u hodně hráčů jistě bývá oblíbenou destinací při volných chvílích, trvalým bydlištěm v Nevadě se může v občanském průkazu pochlubit jediný z aktivních hokejistů NHL. Je jím Jason Zucker, forvard Minnesoty Wild. On, někdejší útočník George Parros a obránce Calgary Flames Deryk Engelland se v létě zúčastnili benefičního utkání právě v Las Vegas. Finanční výdělek bude věnován rodině Wesleyho Paytona, který v sedmi letech zemřel na leukémii.

"Kdykoli mám čas, rád pomáhám zdejší komunitě," říká Zucker, který na jihu Nevady vyrůstal. "Spousta lidí si vůbec neuvědomuje, že se zde hokej hraje. Jsem rád, že se jim teď trochu otevřou oči, protože hokejová komunita je tady opravdu dobrá," vychvaluje útočník Wild. Ten se sám považuje za vzor pro lasvegaskou hokejovou komunitu.

"Hodně jsem za to bojoval a jsem rád, že to teď mohu zdejším lidem vrátit. Pokaždé mám radost, když tu vidím nové děti začínat s hokejem," dodává.

Na ledě už hrůzu nebudí bývalý bitkař NHL George Parros, přesto ale neskrýval nadšení nad tím, že liga bude mít od přespříští sezony organizaci v Las Vegas. Šestatřicetiletý Američan totiž žije v Nevadě, takže na hokej to od ročníku 2017/18 nebude mít daleko. "A pro hokej to bude skvělý trh. Las Vegas je město stvořené pro sport," tvrdí hráč, jenž si v NHL odkroutil téměř pětistovku mačů.

Nový klub zatím stihl jmenovat generálního manažera George McPheeho. Jméno, dresy, barvy a další ostatní informace o organizaci v Las Vegas by měly být oznámeny v následujících týdnech. "Snažím se držet blízko hokeje, takže jsem pochopitelně velmi nadšený, že se NHL dostane do Vegas," dodává Parros.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.