bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hokej ho nebavil. Nyní má Stanleyův pohár i trofej pro nejužitečnějšího hráče play-off

13. června 2019, 5:42

Jan Šlapáček

Z působení v Buffalu byl otrávený, hokej ho nebavil. V létě přišla velká výměna do St. Louis, kde to v první polovině sezóny rovněž nebyla žádná sláva. 13. června se však po ledové ploše nejdříve projel s Conn Smythe Trophy a následně si potěžkal i Stanley Cup. Ryan O'Reilly zažil sezónu snů.

Kdo se stane nejužitečnějším hráčem play-off? Otázka, která byla během sedmého finálového zápasu vyslovena opravdu častokrát. Mezi největšími kandidáty byli brankář Jordan Binnington a útočník Ryan O'Reilly. A právě kanadský forvard a autor osmi branek a šestnácti asistencí si ji nakonec od Garyho Bettmana převzal.

Tím se zakončil jeden velký příběh, který jeho osoba do letošní jízdy St. Louis přinesla. Hokejista zoufalý z působení v Buffalu dokráčel až na samotný vrchol a zařadil se mezi "nesmrtelné." O'Reilly společně s Bradem Marchandem ovládl produktivitu letošního play-off a se ziskem třiadvaceti bodů stanovil nový klubový rekord Blues. Nikdo jiný během vyřazovacích bojů tolik bodů nikdy nezískal.

V pozápasovém rozhovoru zaznělo z úst O'Reillyho mnoho děkovných slov. „Je tady tolik lidí, kterým bych chtěl poděkovat. Trenérům, všem doma... Mnoho lidí ani neví, jak pro mě během kariéry byli důležití. Doufám, že všichni teď budou slavit semnou," dokončil svůj krátký proslov.

Inu, pěkný příběh.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.