bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hodina pravdy. Kaberle čeká na verdikt Jezdců, vrátí se do NHL?

17. listopadu 2014, 16:00

Tomáš Zatloukal

"Myslím si, že na NHL pořád mám," vysvětloval Tomáš Kaberle své podzimní pokusy o comeback do slavné soutěže. První nevyšel, New Jersey, kde mohl doplnit kvartet českých veteránů (Jaromír Jágr, Martin Havlát, Patrik Eliáš a Marek Židlický), se rozhodlo "Kabelkovi" smlouvu nenabídnout. Nyní se o podpisu kontraktu s kladenským patriotem rozhodují na Manhattanu a ani tentokrát šance, že Kaberle dostane pozitivní zprávu, nejsou nejvyšší. Verdikt by měl podle zámořských médií přijít během dneška.

Kaberle o víkendu absolvoval dvouzápasovou zkoušku na farmě Blueshirts, která nezačala zrovna podle představ bývalé hvězdy Toronta Maple Leafs a vítěze Stanley Cupu s Bostonem Bruins. Hartford nezvládl derby s Bridgeportem (zálohou NY Islanders) a se Sound Tigers prohrál 6:1. Šestatřicetiletý bek se nachomýtl ke dvěma brankám v kleci Vlčí Smečky, podle největšího českého fanwebu Rangers neodehrál dobrý mač. Další utkání se mu už povedlo, byť si do statistik připsal jeden mínus, byl vyhlášen druhou hvězdou večera.

Proti Manchesteru Monarchs, v jejichž kleci nastoupil český mladík Patrik Bartošák, se totiž vyznamenal jako přesilovkový dirigent a připsal si v početních výhodách dvě asistence. A ne ledajaké, na "Kabelkův" účet přibyly první nahrávky, to on byl posledním mužem, který se dotkl puku před střelcem. Budou tyto body mistru světa z roku 2005 stačit? Odpověď není snadná, protože generální manažer Glen Sather si bude muset ujasnit, co vlastně hledá a jakým typem obránce by rád doplnil kádr Jezdců.

Od Kaberleho si nemůže slibovat precizní defenzivní činnost, mladší z kladenského bratrského dua vždy platil za útočně laděného zadáka a s přibývajícím věkem se směrem dozadu rozhodně nezlepšil. "Hraju stále stejným stylem," přiznal nedávno dvojnásobný otec. Pokud Sather chtěl najít dočasný záskok do přesilovkového komanda za kapitána Ryana McDonagha, představuje Kaberle solidní řešení. Zůstává otázkou, zda se New Yorku vyplatí podepsat přehlíženého "kmeta" kvůli pár týdnům, McDonagh by se měl brzy vrátit.

Ve chvíli, kdy "Kabelka" začínal s Jezdci trénovat, byly k němu okolnosti přívětivější. Na Manhattanu v jednu chvíli chyběla hned čtveřice beků - McDonagh, Kevin Klein, John Moore a Dan Boyle. Obranný val tehdy vypadal v rozkladu, doplnění o farmáře se neukázalo jako správná cesta. Právě to byl ideální moment pro angažování Kaberleho, zkušeného beka s téměř 1000 duelů v NHL na kontě. Však se také hned dušoval, že přijme jakoukoliv roli a přizpůsobí se trenérovým požadavkům. Otevřela se mu celá paleta možností.

Ty ale s návraty Kleina, Moorea a Boylea postupně zhasínaly jako hřbitovní svíčky. "Kabelka" už má opravdu vsazeno jen na jedinou kartu, Sather musí chtít zadáka do početní výhodu, jinak bude pokračovatel slavného hokejového rodu zase bez práce. Odejde čtyřnásobný účastník All-Star Game podruhé za sebou s nepořízenou? Zámořský novinář Sean Hartnett věří, že nikoliv. O Kaberlem napsal, že kráčí za dohodou s Blueshirts. Bude jeho odhad správný? To ukáží příští hodiny, o výsledku vás budeme pochopitelně informovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.