bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hledá se gólman, zn. spěchá! Bídné výkony Lehtonena a Niemiho mohou Dallas stát sezónu

4. května 2016, 12:00

Vojtěch Balon

Ve třetím utkání série druhého kola proti St. Louis schytali dallaští hokejisté pořádnou rychtu. Rychle se sice ujali vedení zásluhou Coltona Scevioura, poté ale úplně přestali hrát a příděl od Blues se zastavil až za stavu 1:6 v neprospěch Hvězd. Bluesmani byli rychlejší, důraznější, disciplinovanější. To svěřenci Lindyho Ruffa se prezentovali prakticky nulovou obranou, zbytečnými vyloučeními, neschopností ubránit monstrum jménem David Backes a především nepovedeným výkonem obou gólmanů.

Trenér Stars Lindy Ruff už ve druhém po sobě jdoucím zápase sáhl ke změně v brankovišti. Kari Lehtonen v utkání číslo dvě inkasoval třikrát z pěti střel a potupně se pakoval na střídačku, jeho krajana Anttiho Niemiho potkal stejný osud ve třetím duelu. Bývalý Žralok za svá záda pustil tři ze dvanácti střel. Bída.

Samozřejmě, podstatný díl zodpovědnosti v tomto případě spadá na obránce. První pár Goligoski-Klingberg včera vyrobil dvě hrubice, které vedly ke gólům Blues. Kris Russell se zase nechal napálit a vykoupat Troyem Brouwerem (který určitě není ceněn pro své ekvilibristické dovednosti) a poté jen - klouzaje vstříc mantinelu - bezmocně sledoval, jak Brouwer přidal třetí gól St. Louis, který vyhnal Niemiho na střídačku.

Lindy Ruff byl na tiskové konferenci pořádně podrážděn poté, co přišly obligátní otázky na podprůměrné výkony obou brankářů. Stejně tak by ale měl být podrážděn tím, že ani jeden ze štědře placeného dua Lehtonen - Niemi není schopen "ukradnout" zápas, jak v zámoří s oblibou říkají.

Pokud chcete vyhrát Stanleyův pohár a nejste Boston Bruins ze sezóny 1971/1972, musíte vložit maximální důvěru jednomu brankáři a doufat v to, že bude podávat nadlidské výkony. Zápas co zápas. Hvězdám už to jednou vyšlo, texaský celek dokráčel ke slavné trofeji 1999 i díky skvělému Edu Belfourovi, jehož po ukončení kariéry vítr zavál k podnikání - Belfour si otevřel lihovar.

Zpět k tématu. Zmiňovaní Boston Bruins v roce 1972 předvedli suverénní krasojízdu, která skončila ziskem starého křapáče, o porci minut mezi třemi tyčemi se ale rovnoměrně podělili Gerry Cheevers a Eddie Johnston. No jo, jenže Bruins měli v týmu Phila Esposita a Bobbyho Orra, to se potom hraje jinak...

Troufám si tvrdit, že žádný z týmů stále válčících o Stanleyův pohár nemá ve svém kádru tak dominantní duo. Vždyť Orr je podle mnohých nejlepší obránce v historii.. 

Co z toho plyne?

Stars, stejně jako všech dalších sedm týmů v play-off, potřebují, aby se jeden z jejich gólmanů postavil na hlavu. Jen tak by Texasané mohli pomýšlet na zisk druhého Stanley Cupu v klubové historii. Výsledky Ruffovy skvadry proti Bluesmanům v probíhajícím ročníku a bídné výkony obou gólmanů jsou ale indicie směřující spíše k brzkému vyřazení.

Lindy Ruff má před čtvrtým zápasem dvě volby. Těžko říct, jestli je alespoň jedna z nich tou správnou, nicméně kníratý kouč Hvězd si už nemůže dovolit další přehmat. Budou se mu v duelu číslo čtyři ježit zbývající vlasy nad výkony Lehtonena či Niemiho v dobrém nebo špatném slova smyslu? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.