bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hlavní cíl Kakka? Chci být jedničkou draftu, hlásí dravý Fin

20. května 2019, 16:30

Jan Vojkůvka

Talentovaného tvořivého hráče nebo ryzího střelce? To je otázka, se kterou si musí zástupci New Jersey lámat hlavu. Probíhající světový šampionát na Slovensku ukázal, že finský mladík Kaapo Kakko rozhodně nemusí počítat pouze s druhým místem na draftu. Naopak se může klidně stát jedničkou a předčit "domácí" vycházející hvězdu.

Bude to 21. června zajímavá podívaná. Prakticky každý server, zabývající se hodnocením skautů před blížícím draftem, řadí na první místo Američana Jacka Hughese, nejlepšího severoamerického hokejistu ročníku. Ale co nejlepší hokejista s původem mimo Severní Ameriku? Ten v Košicích prokazuje, že může s odhady pořádně zamávat. 

Na mistrovství světa osmnáctiletý Kakko řádí, a září. "Před draftem je to pro mě důležité. Myslím, že bych mohl být jedničkou," věří Kakko.

V 6 zápasech dal 6 gólů, vyslal 28 střel na branku a v hodnocení pobytu na ledě drží 9 kladných bodů. Navíc hraje za tým, o němž už padly zmínky, že velkou neznámou. Finsku chybí na MS hvězda velkého formátu, v týmu jsou jen dva hráči z NHL. O to důležitější, a výraznější, jsou výkony mladého Fina.

Jeho hlavní konkurent v honbě za první příčkou v draftu, Jack Hughes, dlouho čekal na první body na šampionátu. Nakonec se mu začalo také dařit, ale s pouhými třemi asistencemi v šesti duelech za Kakkem dost zaostává. Bude mít tento fakt vliv i na výběr New Jersey při draftu?

Může mít. Devils potřebují střelce. A tím Kakko je. Prokázal to mezi dospělými ve finské lize, v níž nasázel v této sezoně 22 branek.

"Pro týmy to asi nebude jednoduché, aby si vybrali," pousmál se Kakko. "Moc nesleduji, jak si vede Jack Hughes, ale věřím, že jsem schopný sám všem ukázat své schopnosti a úroveň své hry," podotkl s tím, že se chce soustředit hlavně na své výkony, jimiž chce okouzlit.

Zatím se mu to daří. A to nejen během letošního mistrovství světa.

"Kakko je nebezpečný hlavně v předbrankovém prostoru a ví, kdy má odehrát puk rychle, a kdy naopak musí být trpělivý," řekl o něm ředitel evropského skautingu Goran Stubb. "Je platný nejen v útoku, ale i v obraně. Je silný na bruslích, je bojovný a mohl by být připraven hrát v NHL už příští sezonu, protože hrál dvě sezony mezi dospělými ve Finsku."

I to může být důležitým faktorem pro New Jersey. Kakko sehrál mezi dospělými už 68 zápasů (i s reprezentací), oproti tomu Hughes pouze 6 a v týmu hvězd z NHL se tolik bodově neprosazuje. Není tedy tolik vyzrálým hráčem na to, aby mohl vletět do NHL. 

Přinejmenším dává New Jersey důvod k tomu, aby před draftem ve Vancouveru přehodnotil, koho nakonec jako jedničku zvolit. Pokud by se jí stal Kakko, byl by vůbec první finskou jedničkou draftu v historii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.