bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hladký postup do play off! Junioři nedali Rakousku nárok

31. prosince 2020, 23:51

Martin Voltr

Třetinu se v zakončení hledali, ale potom už čeští hokejisté do 20 let na ledě jasně vládli. V klíčové bitvě o postup do play off smetli Rakušany 7:0 a mohou se chystat na čtvrtfinále.

Češi se museli v zápase obejít bez distancovaného beka Krutila i lehce zraněných útočníků Pytlíka s Gutem. Do tempa se dostávali postupně, Rakušané jim v úvodu dobře vzdorovali. Na dlouho jedinou vyloženou šanci měl Adam Raška, který se v přečíslení rozhodl zakončovat sám, ale neuspěl ani natřikrát.

Langova střela potom propadla brankáři Wraneschitzovi a odpálit do bezpečí musel puk Harnisch. Ve chvíli, kdy Češi navyšovali nápor, však udělali vzadu dvě obrovské chyby a museli děkovat Nicku Malíkovi: Klikorka nejdřív rozehrávkou naslepo namazal Hocheggerovi, potom Haše přebruslil dokonce ve vlastním oslabení Harnisch.

Třetí velkou mezeru nechal národní výběr v obraně hned po startu druhé třetiny, kdy Peeters naštěstí zakončoval bekhendem mimo. Pak už Rakušané naprosto vyklidili pole a Češi jasně ukazovali svou kvalitu.

Kouzlo do té doby famózního gólmana odčaroval obránce Šimon Kubíček. Puk mu při střele od modré trochu sjel z čepele, a právě proto laškovným odrazem o led přeskočil Wraneschitzův beton. Branku potvrdili rozhodčí u videa, stejně jako tu druhou: Teplého srazil na vlastního brankáře Tschofen, a proto sudí neměli problém uznat ani dorážku Martina Langa – 2:0.

Právě Michal Teplý patřil mezi nejaktivnější hráče, ale stále mu nebylo přáno. Mrzet ho to však nemuselo, Plzeňané v závěru třetiny dostali národní výběr do definitivní pohody.

Martin Lang se gólově prosadil už potřetí na turnaji, tentokrát ale velmi šťastně. Při jeho ráně totiž Wraneschitz poprvé chyboval, zato výrazně: Místo aby hokejkou odrazil puk do rohu, sám si ho zvedl do brány. A když potom nabídku kamaráda Mužíka využil před odkrytou klecí šikula Filip Přikryl, bylo víceméně jasno – 4:0.

Malík neměl zhruba dvacet minut ani jeden jediný zákrok!

Mezitím na startu třetí části vyšel odvážný pokus Pavlu Novákovi. Z levého kruhu vyslal dosud nejpřesnější českou střelu na mistrovství, puk trefil mezi dvojici hráčů, klečícího gólmana a bližší tyčku – 5:0.

Junioři pak už dohrávali bez nervů. Sebastian Wraneschitz musel dál prokazovat klíčovou roli, vychytal třeba Beránka a další šance prováhali Teplý nebo Vitouch. Tři minuty před koncem se ale prosadil nejmladší český hráč na turnaji David Jiříček, jehož střelu od modré smolně ztečoval do branky Thaler – 6:0.

Češi přestříleli soupeře poměrem 61:15, v poslední minutě jejich triumf potvrdil svou první brankou na turnaji kapitán Jan Myšák – 7:0. Výběr trenéra Karla Mlejnka tak postoupil do čtvrtfinále, v němž za dva dny narazí na vítěze skupiny A. Tím bude úspěšnější z dvojice Kanada – Finsko.

Výsledek čtvrtého zápasu české reprezentace:

ČESKO – RAKOUSKO 7:0 (0:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 27. Kubíček (Vitouch, Novák), 33. Lang (Haš, Svozil), 39. Lang (Myšák, Kubíček), 40. Přikryl (Mužík, Beránek), 42. Novák (Raška, Jiříček), 57. Jiříček (Vitouch, Novák), 60. Myšák (Lang, Teplý).
Rozhodčí: Garon, Kowalski – Foster, McGowan (všichni Kanada).
Vyloučení: 0:1.
Bez využití.
Střely na branku: 61:15 (15:6, 23:2, 23:7).
Bez diváků.
Nejlepší hráči: Martin Lang – Tim Harnisch.
Česko: Malík – Kubíček, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Suhrada – Lang, Myšák, Teplý – Novák, Vitouch, Raška – Beránek, Přikryl, Mužík – Rychlovský, Najman, Koffer. Trenéři: Mlejnek, Bruk a Trnka.
Rakousko: Wraneschitz – Necesany, Lindner, Wimmer, Pfeffer, Pallierer, Posch, Kutzer – Peeters, Rossi, Kasper – Hochegger, Harnisch, Thaler – Tschofen, Wallner, Böhm – Krainz, Pauschenwein, van Ee – Unterweger. Trenéři: Bader, Lukas a Pinter.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rusko 4 2 1 0 1 16:9 8
2. Švédsko 3 2 0 1 0 14:5 7
3. USA 3 2 0 0 1 21:5 6
4. Česko 4 2 0 0 2 10:14 6
5. Rakousko 4 0 0 0 4 1:29 0

Další program MS do 20 let

Pátek 1. ledna:
0:00 Kanada – Finsko (sk. A)
3:30 Švédsko – USA (sk. B)

Sobota 2. ledna:
18:00 1. čtvrtfinále (ČT sport)
21:30 2. čtvrtfinále (ČT sport)

Neděle 3. ledna:
1:00 3. čtvrtfinále
4:30 4. čtvrtfinále

Úterý 5. ledna:
0:00 1. semifinále (ČT sport)
3:30 2. semifinále
23:30 zápas o 3. místo

Středa 6. ledna:
3:30 finále (ČT sport)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.