bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1987-1988: Brankářův gól!

Blížící se sezóna měla mít po Kanadském poháru ještě jeden mezinárodní vrchol. Zimní olympijské hry 1988 v kanadském Calgary. Poprvé se jich směli účastnit i profesionálové, a tak se celá Kanada připravovala na tuto událost a čekala, zda NHL přeruší poprvé v historii svůj kolotoč nebo alespoň uvolní některé své hvězdy. Hokejové boje se odehrávaly v Olympic Saddledome, nové krásné aréně, ve které pravidelně nastupují k ligovým zápasům místní Flames.  

 

Ti si kvůli olympiádě musely poněkud přeházet program svých zápasů, ale to bylo bohužel jediné, co NHL pro úspěch hokejistů javorového listu udělala. Pokud se před sezónou a v jejím průběhu hovořilo o startu mnoha známých profesionálů v čele s Waynem Gretzkym, zásahem vedení NHL tento kanadský sen padl. Olympijský tým se musel spokojit jen s několika hráči, kteří dali před sezónou přednost angažmá v reprezentačním dresu před dresem některého z klubů NHL.

 

Ale vraťme se zpět na kolbiště NHL. Calgary Flames jakoby několika zápasová absence domácího prostředí prospěla a Flames se celkem nečekaně stali vítězi základní části NHL. Pokles Edmontonu byl způsoben jednak nejasnými vztahy hráčů s vedením týmu, a taktéž delší absencí zraněného Gretzkyho, který tak po dlouhých letech přepustil své místo na trůnu nové hvězdě NHL. Tou nebyl nikdo jiný než Mario Lemieux, hrdina Kanadského poháru 87. Ve Stanley Cupu už však Gretzky nastupoval a zasloužil se o další zisk poháru pro 'Olejáře', kteří si ve finále poradili s dosti překvapivým soupeřem z Bostonu. V jejich řadách působil 'exedmontoňan a exolympionik' Andy Moog, ale ani jeho zkušenost se soupeřovými útočníky nepřinesla Bruins ovoce v podobě zisku vysněného poháru.

 

Největší rarita uplynulé sezóny se povedla brankáři Philadelphie Flyers Ronu Hextallovi a to zápisem do střelecké listiny hokejové historie! Těsně před koncem utkání s Boston Bruins za stavu 4:2, trefil při power play soupeře jeho opuštěnou branku. Stal se tak prvním brankářem NHL (ne-li na světě), který vstřelil regulérní gól.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.