bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1963-1964: Rozšíření NHL? Ne!

Ani v další sezóně nedošlo k výrazným změnám, které by ovlivnily chod ligy. Stále více se však začaly ozývat hlasy, které žádaly rozšíření NHL. Šest účastníků už více než dvacet let udržovalo veškerou moc v kanadském hokeji ve svých rukou. Navíc už pominuly doby, kdy si kanadské amatérské týmy pravidelně jezdily pro titul mistra světa. Objevily se tedy i snahy o konfrontaci mezi NHL a amatérským evropským hokejem. NHL však byla a je především obchodní organizace a proto nestála o případnou ztrátu prestiže a ani se nechtěla dělit o svou moc. Otázka rozšíření NHL byla smetena ze stolu a liga dál pokračovala svým tempem.

 

10. listopadu 1963, v zápase Detroit-Montreal, odsunul Gordie Howe Maurice Richarda (544 branek) na druhou příčku historie, když vstřelil 545. gól kariéry. V soutěži NHL se opět nejvíce dařilo Montrealu Canadiens, za které v této sezóně už nenastupoval Jacques Plante, prodaný před sezónou do New York Rangers. Boje o trůn nejlepšího týmu NHL však Canadiens vysílily natolik, že se opět neprobojovali do pohárového finále. Tam slavil své vítězství už potřetí tým Toronta, který si ve finále poradil se svým loňským soupeřem Detroitem. V individuálních trofejích se prosadili hráči dvou týmů: Montrealu a Chicaga. Blackhawks si připsali tři trofeje zásluhou Stana Mikity, vítěze Art Ross Trophy, Pierre Pilota, který obhájil James Norris Trophy, a Kenna Wharrama, kterému přisoudili vítězství v Lady Byng Trophy. Chicago rovněž dominovalo v 1. All-Star týmu, kam se kromě tří jmenovaných probojovali ještě Glenn Hall a Bobby Hull. Pět hráčů jednoho týmu v první šestce, to se do té doby podařilo jen Montrealu v roce 1945. Canadiens v individuálních trofejích zastupovali Jacques Lapperriere, vítěz Calder Trophy, Jean Beliveau, už podruhé úspěšný v Hart Trophy, a Charlie Hodge, držitel Vezina Trophy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.