bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1944-1945: Čtyři branky za osmdesát sekund

Do další sezóny vstupoval jako favorit číslo jedna tým Canadiens. V jeho řadách se to jen hemžilo hvězdami první velikosti. V brance stál famózní Bill Durnan. Obranným řadám vévodil Emille Bouchard a v útoku řádili takoví hráči, jakými byli Toe Blake, Elmer Lach či Maurice Richard. Není proto divu, že 'Habs' suverénně zvítězili, když z padesáti zápasů prohráli jen osm. Bylo to sice o tři více než v předchozí sezóně, ale i tak to byl vynikající výkon. Přičteme-li k tomu neuvěřitelnou střeleckou potenci Maurice Richarda, který jako první v historii soutěže pokořil hranici padesáti vstřelených branek v sezóně (18. března 1945, Montreal Canadiens porazil Boston Briuns 4:2) a rovněž výkon Elmera Lacha, který zvýšil hodnotu rekordu v kanadském bodování na 80 bodů, nemůžeme se divit, že i v play off byli Canadiens jasnými favority. V poháru však propadli a do finále nepostoupili. Tam se probojovaly týmy Toronto Maple Leafs a Detroit Red Wings. Torontskému kouči Hap Dayovi se podařilo zopakovat úspěch z roku 1942 a získat Stanley Cup pro Toronto už pošesté v klubové historii.

Sezóna 44-45 má své zastoupení i v rekordní listině NHL. 21. ledna 1945 proti sobě nastoupili Boston Bruins a New York Rangers. Bostonští přesvědčivě zvítězili 14:3, ale oním rekordním zápisem je časový úsek jedné minuty a dvaceti sekund, ve kterém se 'Medvědům' podařilo čtyřikrát skórovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.