bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1937-1938: Icing

Osm mužstev muselo svou hru přizpůsobit novému pravidlu, podle nějž pokud kotouč vystřelený z vlastního obranného pásma přejde obě modré čáry a čáru brankovou, je toto považováno za zakázané uvolňování a hra se po přerušení vrací zpět do obranného pásma provinivšího se týmu.

 

Nejlépe se s novým pravidlem zřejmě vypořádal tým Bostonu, alespoň tak lze usuzovat z toho, že zvítězil v základní soutěži NHL. V poháru se už Bostonu tolik nedařilo a ve finále se střetli Toronto Maple Leafs a Chicago Blackhawks. Ačkoli je v základní soutěži dělilo dvacet bodů ve prospěch Toronta - vítěze Kanadské divize, ve finále se karta obrátila a své druhé vítězství v poháru si vybojoval tým Chicaga.

 

V individuálních soutěžích se dařilo dvěma hráčům Bostonu. Jak Tiny Thompson ve Vezina Trophy, tak i Eddie Shore v Hart Trophy slavili již své čtvrté vítězství. Po třech velikánech, kteří se s NHL rozloučili v minulé sezóně, se tentokrát rozloučil jediný hráč většího formátu - Aurel Joliat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.