bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1933-1934: Předzvěst tradice All-Star Game

Začátek sezóny byl poznamenán nebezpečným zákrokem bostonského Eddie Shorea, jehož obětí se stal další skvělý hráč té doby, torontský Irvine Wallace 'Ace' Bailey. Ten byl sražen na led a okamžitě převezen do nemocnice, kde lékaři zjistili, že má prasklou lebku. Několik dní potom zápasili o jeho život. NHL mezitím zastavila Shoremu činnost na šestnáct ligových zápasů. 

 

Stále však zůstávalo otázkou, kde vzít peníze na úhradu nemocničního ošetření pro Baileyeho. Představitelé Toronta se proto sešli se zástupci ostatních klubů a přednesli návrh na uspořádání benefičního utkání mezi výběrem 'All-Star' a týmem Toronta, jehož výtěžek by byl věnován těžce zraněnému hráči. Všichni souhlasili, a tak diváci v Maple Leafs Garden viděli 14. února 1934 první super-zápas, ve kterém 'Hvězdy' prohrály s Torontem 3:7. Před zahájením zápasu se uprostřed kluziště sešel Eddie Shore, který svého činu dodatečně litoval, s Acem Baileyem, pomalu se zotavujícím ze zranění. K velkému překvapení čtrnácti tisíc diváků se oba objali.

 

Samotná sezóna 1933-34 byla charakterizována především vítězným tažením Toronta v ligové soutěži. Do Stanley Cupu poprvé v historii zasáhla dvě mužstva z obou divizí NHL. Nejprve se střetla v semifinálových sériích a vítězná postoupila do finále. Z Kanadské divize se kvalifikovaly Toronto a Montreal, z Americké Detroit a Chicago. V semifinále zvítězil Detroit nad Torontem a z druhé série vyšli vítězně hráči Chicaga. Ve finále se větší šance dávaly Detroitu. Pohár se však stal kořistí Chicaga Blackhawks.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.