bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

1919-1920: Rozumnější vyhráli

Do své třetí sezóny vstoupila NHL se dvěma 'novými' týmy. Díky tomu mohlo dojít ke zvýšení počtu kol na 24. Po udělené výjimce se do hry konečně zapojil zakládající klub soutěže Quebec Bulldogs, kterému všechny ostatní kluby vrátily hráče zapůjčené před dvěma lety. Klub opustil NHL z finančních důvodů a pro neshody vedení s hráči. 

 

Návratu využil nejlepší střelec Joe Malone z Ottawy a s několika spoluhráči se okamžitě objevil v Quebecu. Před sezónou také došlo ke změně majitele u Toronto Arenas, kde si majitel týmu Livingstone tak znepřátelil své hráče, že ti raději odcházeli do jiných klubů. Livingstonovi nezbylo nic jiného, než tým, který se mu rozpadal před očima, prodat. Koupili jej sami hráči se svými sportovními přáteli za 2000 dolarů a aby po bývalém vlastníkovi nezůstala žádna památka, přejmenovali klub na Toronto Saint Patricks.

 

Opět ve čtyřech pokračovala NHL v sezóně, která je z dnešního pohledu zajímavá třemi rekordy, které přetrvaly do dneška. Prvním je rekord Joe Malona, který v dresu svého staronového klubu Quebec Bulldogs v zápase s Toronto St. Patricks, hraném 31. ledna 1920, vstřelil sedm branek, čímž výrazně pomohl 'Buldokům' k vítězství 10:6. Quebec se podílel i na druhém rekordu, ale tentokrát už ne úspěšně. Jeho zápas s Canadiens skončil 3. března výhrou domácího Montrealu 16:3, čímž se Canadiens 'zasloužili' o největší počet branek vstřelených jedním týmem. Třetí rekord mají na svědomí Montreal Canadiens a Toronto St. Patricks, jejichž zápas z 10. ledna 1920 skončil 14:7 pro Montreal. A právě oněch jednadvacet branek v jednom utkání je dalším dosavadním rekordem NHL. Ovšem ani tyto vysoké výhry však montrealským nestačily k vítězství v soutěži. Joe Malonovi výtečná střelecká potence pomohla k již druhému triumfu mezi střelci NHL. Tentokrát sice vstřelil o pět branek méně než v premiérovém ročníku, ale díky devíti asistencím o čtyři body překonal svůj rekordní výkon ze sezóny 1918-19. Jeho vynikající výkony však mužstvu do čela tabulky nepomohly.

 

Vítězem NHL se podruhé stali Ottawa Senators, kteří postoupili do finále poháru a v souboji se Seattle Metropolitans získali i Stanley Cup. Souboj nezačal v určeném termínu, protože se oba kluby dlouho nemohly dohodnout na dresech. Ottawa měla dres červeno-bílo-černý a Seattle červeno-bílo-zelený. Rozumnější byli nakonec Senátoři, kteří ustoupili, změnili dres a ve třech zápasech rozhodli o svém jasném vítězství.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.