bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rekordní transakce

Na hokejovém dění v Kanadě se také podepsala I. světová válka. Přes třicet hvězd NHA bylo povoláno do armády. Hokejové kluby se ale nevzdaly a hledaly východisko. Norther Fusiliers, 228. střelecký batalion, měl ve svých řadách mnoho hráčů z okolí Toronta. NHA proto usilovala o zapojení mužstva tohoto batalionu do její ligy, což se podařilo v září 1916. To byl ale zároveň signál k velkým rozbrojům uvnitř ligy. Gordon Keats, smluvně vázaný s mužstvem Toronta, nastoupil vojenskou službu, ale na vlastní žádost byl převelen k 228. batalionu, za který začal hrát. Ve stejné době Ontario Club změnil svůj název zpět na Shamrocks a jeho novým majitelem se stal Eddie Livingstone. V té době však vlastnil i Toronto a tato kombinace se stala trnem v oku ostatních majitelů. Na mimořádném zasedání vedení ligy odhlasovali, že jeden člověk nemůže vlastnit dva ligové kluby. Shamrocks byli vyloučení z řad NHA a rozzuřený Livingstone, popuzený i faktem, že mu Toronto téměř rozebrali Patrickovi, obvinil armádu z krádeže Keatse. Stížnost předložil u majora Franka Robinsona, shodou okolností zároveň předsedy NHA. Ten se po zralé úvaze postavil na Livingstonovu stranu a Keats se musel vrátit zpět do Toronta.

 

Brzy následovala další aféra. Cy Denney, další z torontských hvězd, podnikl kroky k ustavení a organizování hráčských odborů, které by čelily svévoli manažerů. Odmítl hrát za Livingstonovo Toronto, přestěhoval se do Ottawy a chtěl hrát za místní Senators. Předtím však s Torontem o svém úmyslu nejednal, majitele klubu Livingstona neinformoval. Ottawa nabízel Torontu za Denneyho všechno možné - peníze, hráče i obojí dohromady, ale Livingstone všechno odmítal a trval na Denneyho diskvalifikaci. Když byl dva měsíce před zahájením sezóny Denney stále vyřazen, vyvinuli uvědomělejší hráči silný tlak na majitele klubů a žádali, aby byla přijata klauzule, která by jim za určitý poplatek umožňovala přestup z jednoho klubu do druhého v případech, kdy mění bydliště. Na tenhle návrh Livingstone rychle reagoval a koncem ledna prodal Denneyho do Ottawy za 750 dolarů a brankáře Laura Herberta, což byla v té době rekordní transakce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.