bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čísla, skandál, změny

V té době Patrickovi uskutečnili jednu zdánlivě bezvýznamnou změnu: hráči jejich mužstev začali nastupovat s čísly na zádech. Dosud, před rokem 1912, nehráli v Kanadě s čísly na dresech basketbalisté ani ragbisté.

 

Dlouho na sebe nedal čekat první skandál. Hned v úvodní sezóně skončilo několik zápasů velmi těsným výsledky, což bylo v hokejových zápasech dost řídkým jevem. Někteří reportéři proto obvinili Patricky, že obstarali režii těchto zápasů. Ti však jakoukoliv manipulaci popřeli a sami nabídli 1000 dolarů každému, kdo poskytne důkazy, že vítěz byl předem znám. Nenašel se však nikdo, a tak rozruch utichl.

 

Bratři Patrickové se také zamýšleli nad pozicí brankových rozhodčích a rozhodli se oddělit je od hráčů a fanoušků tím, že je umístil do zvláštních kabin. Z nich signalizovali gól stlačením knoflíku, který rozsvítil červené světlo. Další změnu pravidel provedli Patrickovi v roce 1913. V průběhu zápasu Victoria - Quebec rozhodčí přerušili v prvních pěti minutách patnáctkrát hru pro ofsajd. Ocitl se v něm ten, kdo byl v době přihrávky před hráčem, jenž měl puk. Aby k přerušení hry docházelo co nejméně, nechali Patrickovi nakreslit na ledě dvě modré čáry. Těmi byla hrací ploch rozdělena na tři stejné části, přičemž přihrávky kupředu se povolovaly zpočátku pouze ve střední zóně. Tyto změny vylepšily hru natolik, že zanedlouho bylo povoleno přihrávat kupředu také v obranné a posléze i útočné zóně.

 

Další novinkou bylo zaznamenání nahrávek na gól do střelecké tabulky. Nikdy předtím nebyli v tabulkách uváděni hráči, kteří gól připravili. Patrickové prosadili, že dva hráči, kteří se bezprostředně před vstřelením branky dotkli puku, získali do hodnocení po jednom bodu.

 

Ani jednu z těchto nových myšlenek však nepřevzala NHA. Hlavní důvod byl v tom, že akceptováním změn by vyjádřila tichý obdiv nové lize na západním pobřeží.

 

V roce 1915 udělali Patrickové další významný krok - včlenili do své ligy klub ze Spojených států. Vypadl New Westminster a na jeho místo nastoupil Portland z amerického státu Oregon. V následujícím roce přistoupil další americký klub - Seattle.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.