bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Historická třetina na výhru nestačila, Sharks položil kontroverzně neuznaný gól

13. dubna 2019, 16:00

Matěj Hodoval

To, že sérii mezi San Jose a Vegas nerozhodnou pouhé čtyři zápasy, bylo příznivcům obou táborů jasné už před začátkem. A očekávání se zatím po úvodních dvou bitvách plní.

Tu první jednoznačně ovládli Žraloci. San Jose ukázalo naplno svou ofenzivní sílu a zvítězilo 5:2. Peter DeBoer pocítil, že návrat Erika Karlssona do sestavy je pro tým klíčový, vždyť švédský bek hned v úvodním střetnutí zaznamenal dvě gólové nahrávky a na ledě byl hodně vidět.

Golden Knights se svým výkonem rozhodně nemohli být spokojeni. Pokud chtěli pomýšlet na úspěch, museli do druhého utkání vstoupit mnohem lépe.

A to se jim povedlo. Neuběhlo ani sedm minut od úvodního buly a na ukazateli skóre svítila na straně Vegas trojka, zatímco u domácích nula. Góly Eakina, Millera a Paciorettyho vyhnali z brány Martina Jonese, který dva dny před tím sklízel chválu za premiéru v letošním play-off. Mezi tyčemi ho nahradil Aaron Dell.

Sharks následně ukázali obrovský charakter. V čase 16:59 vše započal Logan Couture, na něhož navázal za devětatřicet vteřin český útočník Tomáš Hertl. O dechberoucí vyrovnání se dvaapadesát sekund před koncem třetiny postaral veterán Joe Thornton. SAP Center se rázem otřásalo v základech.

Partě kolem kapitána Joe Pavelskiho se jako první v historii povedlo v první třetině zápasu play-off vyrovnat z 0:3 na 3:3.

Zlomový moment nadešel ve druhé periodě, kdy po střele Brenta Burnse skončil puk v hostující síti. Ovšem branka uznána nebyla. Sudí místo uznané branky vyloučili domácího Logana Couturea na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Velmi sporný moment rozpoutal frustraci mezi příznivci Sharks i samotnými hráči. V následné přesilové hře navíc Mark Stone poslal Vegas opět do vedení. Od té chvíle se San Jose na další odpověď nezmohlo.

„Neměl jsem moc dobrý výhled. Sledoval jsem puk a kvůli tomu jsem se nemohl otočit doprava. Rozhodčí to posoudil dobře,“ komentuje neuznanou trefu soupeře gólman Rytířů Marc-André Fleury.

S tímto výrokem Couture nesouhlasí. „Ještě jsem se nekoukal na záznam, ale jako účastník celé situace si myslím, že jsem v brankovišti nestál. Řekl bych, že Fleury do mě najel. Těžký způsob jak prohrát,“ dodal svůj pohled kanadský forvard.

Hokejisté San Jose se nemohou vymlouvat pouze na rozhodčí, Sharks se totiž zmohli na využití jen jediné z osmi početních výhod, které měli k dispozici. Navíc dvakrát inkasovali v oslabení, což se zkrátka ve vyřazovací části stávat nesmí.

Peter DeBoer musí řešit před další odvetou nepříjemné starosti. Přesilová hra Žraloků se musí okamžitě zlepšit. Dilema bude mít kanadský trenér také s rozhodováním o tom, koho do nadcházejícího duelu nasadí do brány. A aby toho nebylo málo, druhé utkání nedohrál vinou zranění zadák Marc-Edouard Vlasic, jehož zdravotní stav je zatím neznámý.

Série se nyní přesouvá do města hazardu, třetí souboj mezi Golden Knights a Sharks se odehraje v pondělí v 04:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.