bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hirschovy nápady? Ten pán snad nikdy nechytal, nechápe Kašík

11. března 2016, 10:00

Tomáš Zatloukal

Jistě, Libor Kašík, opora extraligového Zlína, myslel svůj výrok s nadsázkou, nicméně video z dílny Coreyho Hirsche se mu rozhodně nezamlouvalo. "Bylo mi mdlo, když jsem viděl, co všechno vymyslel," vyprávěl v rozhovoru pro MF Dnes. Hirsch, v současné době televizní expert, se setkal s mnohými komentáři podobného ražení. Sám říká, že až osmdesát procent reakcí bylo pozitivních, což nenapovídá pouze o tom, že fanoušci volají po přísunu gólů, ale také o kvalitě Hirschovy práce.

Hirsch nenatočil nic prvoplánového, ba naopak. Pečlivě přemýšlel, jak by se dalo zařídit, aby nabobtnalá výstroj splaskla a zároveň se nesnížila úroveň ochrany gólmanů. "Pointou je to, že máme kvalitní materiály jako kevlar a různé pěny, díky kterým můžeme dosáhnout toho, že brankář bude vypadat stejně jako ti ze sedmdesátých, osmdesátých let a zároveň bude chráněn stejně kvalitně jako doposud," hlásí.

Hlasitě odmítá různé nářky brankářů, že jim i v současné době dělají puky škrábance a šrámy (tak v rozhovoru pro NHL.cz mluvil třeba Roberto Luongo). "Víte co? Jste přece gólman a nikdo vám neslíbil, že sem tam nebudete mít nějaké škrábnutí. Hrajete kontaktní sport, nemáte zaručeno, že se vám nic nestane. Neříkám tím, že mi jde o to, aby se lámaly kosti. To vůbec ne. Navíc jsem se při své analýze vyhl částem vesty, které chrání orgány, žebra a srdce. Ty musejí zůstat takové, jaké jsou."

Názorům podobným Kašíkově z nadpisu se Hirsch směje. "Dostal jsem spoustu komentářů ve stylu: "Ty si nikdy nečelil...". Jenže podívejte se, já jsem hrával proti Alu MacInnisovi, chytal jsem i proti Alu Iafratemu. Trénoval jsem každý den s Donaldem Brashearem. Všichni uměli vypálit puk rychlostí přes 160 kilometrů za hodinu. Takže mi neříkejte, že nevím, jaké to je chytat opravdu tvrdé rány."

Na Hirsche se zlobí především gólmani nejrůznějších úrovní. "75,80 procent reakcí bylo pozitivních. Dalších 20 procent lidí mě nazývalo jmény, která jsem v životě neslyšel. Hodně z nich chytá. Mám pro ně vzkaz: Ve své "pivní lize" přece můžete dál nosit dosavadní výstroj, o vás tady nejde. Vám Kay Whitmore měřit chrániče nebude. Tyhle nápady by se týkaly profesionálů, NHL," vysvětluje bývalý brankář NY Rangers, Vancouveru Canucks, Dallasu Stars a Washingtonu Capitals.

Mají jeho úpravy naději na úspěch? Nezapomínejme na to, že Hirsch nezastává na rozdíl od Whitmorea žádnou funkci, v níž by mohl radikální řezy prosadit. Je vlastně obyčejným člověkem, který řekl svůj názor. Navíc proti němu stojí silné lobby ze stran profigólmanů a výrobců výstroje. Nadějí budiž to, že za zmenšení chráničů se začíná stavět čím dál více maskovaných hvězd v čele s Bradenem Holtbym, Jonathanem Quickem a Benem Bishhopem. Jaký postoj zaujímáte vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.