bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hertl do třetího zápasu nezasáhne, trápí ho zranění v dolní části těla

4. června 2016, 20:25

Martin Zíta

San Jose nevstoupilo do finálové série s Pittsburghem zrovna nejlépe a před třetím zápasem je potkala další nepříjemnost. Žraloci se budou muset obejít bez Tomáše Hertla, který vynechal včerejší trénink a dnes trenér Peter DeBoer potvrdil, že Hertl se neobjeví ani v samotném zápase. Českého mladíka trápí zranění v dolní části těla, blíže tým jeho potíže nespecifikoval.

Dlouho nad jeho startem visel pomyslný otazník. Tomáš Hertl zmeškal páteční trénink kalifornských Sharks, což pochopitelně neušlo pozornosti novinářů a posléze fanoušků. Co se s věčně usměvavým mladíkem děje? Trenér Žraloků Peter DeBoer nechtěl nic prozradit. Alespoň ne s takovým předstihem před úvodním buly třetího zápasu.

Hertlova absence na tréninku vyvolala rozruch právem. Český útočník se v silném kádru San Jose prohání na levém křídle první formace s znovuzrozeým Joem Thorntonem v centru a kapitánem mužstva Joem Pavelskim na pravé straně. Dohromady v play-off nasbírali už přes padesátku kanadských bodů.

V sobotu večer našeho času už ale DeBoer promluvil. „Tomáš Hertl ve třetím zápase finálové série hrát nebude," sdělil přítomným novinářům. Na tréninku Hertlovo místo zaujal Švéd Melker Karlsson, ve hře o pozici na levém křídle elitní formace je také veterán Dainius Zubrus. Nahradit Hertla ale nebude jednoduché.

„Tomáš byl v prvních dvou zápasech možná naším nejlepším hráčem. V téhle fázi sezony se už ale na zranění vymlouvat nemůžeme," řekl DeBoer.

Podobně hovořil také zmiňovaný Hertlův parťák z formace Joe Pavelski. „Absence takového hráče není nic příjemného. Ale očekáváme, že kdokoliv zaujme jeho místo, předvede dobrý výkon," řekl kapitán Žraloků.

Třetí finálový zápas začne dvě hodiny po sobotní půlnoci středoevropského času. Více o samotném zápase se dočtete zde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.