bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hele, Mario Lemieux s dcerou! Glosoval kdysi Jágrův účes Don Cherry

7. října 2015, 16:00

Jiří Lacina

Možná už jste zachytili tu zprávu, která nejprve prošla sociálními sítěmi a později i seriózními médii na internetu. Jaromír Jágr si prý hodlá nechat znovu narůst dlouhé vlasy! Účes z devadesátých let ho proslavil, samozřejmě také proto, že v té době patřil k nejlepším hráčům NHL a s Pittsburghem vyhrál dva Stanley Cupy. Nyní by zasloužilý veterán někdejší hřívu rád vzkřísil.

Jágr to přiznal novinářům, Roberto Luongo tu zprávu nadšeně potvrdil na twitteru. Spoluhráč z Floridy se jal českého matadora ke staronovému účesu přemlouvat a svůj úspěch pak radostně sdělil fanouškům na sociální síti. „Máme to, lidi!“ tweetoval o sedm let mladší gólman.

Jágr má na rozdíl od mnoha svých vrstevníků výhodu, že disponuje i tři roky po čtyřicítce dostatečně hustou kšticí, aby vůbec mohl o obnovení odrostlých kudrn uvažovat. Na druhou stranu, vpředu zastřižený a vzadu dlouhý vlas mu nepřinášel jen pozitiva. Některým ženám se nelíbí a nelíbil se také kontroverznímu komentátorovi Donu Cherrymu.

Zastánce všeho kanadského a „echt“ mužského vzpomíná ve své biografii „Hockey Stories and Stuff“, že dostal kdysi v devadesátých letech od Pittsburghu nabídku komentovat pro místní televizní kanál.

„Hodně o to stáli. Poslali pro mě letadlo, tam i zpět, zaplatili docela pěkné peníze… Neměl jsem zájem, chtěl jsem dělat hlavně Hockey Night in Canada. Nakonec jsem ale letěl,“ vypráví Cherry. „O pauze jsem dělal interview. Jágr tehdy nosil dlouhé vlasy a někdo ho srazil. Zůstal dlouho na ledě…“

„Ptali se mě na to a já řekl: ‚Je to těžké rozhodování, když vám leží na ledě prcinka (použité slovíčko yammy znamená zhruba totéž co pussy, což je v našich končinách od jisté doby docela známý výraz, pozn. autora). To pak nevíte, jestli poslat pro kadeřníka nebo pro klenotníka…“ šokoval diváky ve svém stylu populární Kanaďan.

Spoluautor knihy doprovází tuto pasáž dovětkem, že Don Cherry nebyl nikdy dobrý ve výslovnosti jmen a „Jaromír“ prostě vyslovil jako „Yammy“, nicméně toto vysvětlení lze nade vší pochybnost brát jen jako zlehčení a čistokrevnou snahu o legraci.

Cherry podle svého založení považoval dlouhé vlasy za zženštilost, což neváhal dát Jágrovi v zápase najevo ještě jednou. „K dovršení všeho zlého zabrala kamera později zápasový program, kde byla fotka Yammyho a Maria Lemieuxe…“ pokračuje bez skrupulí Cherry. „Oba tehdy měli delší vlasy, takže si dovedete představit, co jsem řekl…: ‚A hele, to je Mario se svou dcerou!‘“

To už bylo na jeden večer docela dost, reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Jágrův agent prý zamířil ihned po utkání do klubu s ultimátem: „Jestli tady budete dál držet Cherryho, Jaromír v Pittsburghu končí!“ smál se po letech muž známý svými křiklavě zbarvenými obleky. „Tak to byl můj konec spolupráce s Pittsburghem Penguins…“ dodal Cherry vzápětí.

Don Cherry je známý tím, že Evropany nemá zrovna v lásce. Zbožňoval Bobbyho Orra, jehož v Bostonu osobně koučoval. Z hráčů starého kontinentu si oblíbil třeba Pavla Bureho. S odstupem času víme, že i Jágr se už dávno těší jeho respektu. Pokud si ale česká legenda opravdu nechá odrůst vlasy aspoň z poloviny tak, jak si je pamatujeme z devadesátých let, bude zajímavé poslechnout si Cherryho komentář...

Pasování nového Jágra do party Travelling Jagrs, která ctí původní účes z devadesátých let:

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.