bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hedman přijde vinou zranění o domácí All-Star Game

13. ledna 2018, 12:00

Jiří Sameš

Nevypadalo to vůbec dobře, když Victor Hedman odjížděl po střetu s útočníkem Calgary Garnetem Hathawayem zpět na střídačku. Švédský obránce nemohl vůbec zatížit levou nohu a do šatny se musel dostat za pomocí masérů. Fanoušci Lightning si ale mohou oddechnout. Hedman podstoupil během pátku testy a mimo bude kvůli zranění kolene „pouze“ tři až šest týdnů. Operace nebude třeba. Všechno to mohlo být mnohem horší.

Zranění Victora Hedmana však musí Tampu stále velmi bolet. Vždyť přišla na měsíc až dva o svého nejlepšího beka! „Nemůžete nahradit hráče jako je Heddy,“ sdělil novinářům po zápase kapitán Bolts Steven Stamkos. „Máme několik elitních hráčů, ale on je výjimečný,“ přidal se Jon Cooper. „Odehraje skoro půlku zápasu, je na ledě při všech možných situacích, má zkrátka velký vliv na naší hru,“ pokračoval kouč Blesků.

Dobrou zprávou ale zároveň je, že Lightning mají nyní před sebou takzvaný bye-week. Další utkání hrají až příští pátek doma s Vegas Golden Knights. A i kdyby se vyplnily ty nejdelší možné prognózy, Hedman by měl být zpět do začátku března. K dispozici tak bude mít více než měsíc, aby se plně připravil na play-off.

Při Hedmanově absenci dostane jistě ještě větší roli v týmu Michail Sergačjov. Ruský mladík také v pátek dohrával zápas proti Flames v první obranné dvojici s Antonem Strålmanem! Sergačjov rovněž zaujal post rozehrávače v první přesilovkové formaci. Větší prostor by mohl dostat také Slater Koekkoek, první volba Tampy na draftu 2012 (celkově desátá). Jon Cooper má momentálně na soupisce sedm beků, povolání z farmy ze Syracuse tak nebude nejspíše třeba.

Tampa Bay již byla jednou v situaci, kdy se musela obejít bez loňského finalisty na Norrisovu trofej. 18. října 2014 si totiž rodák z Örnsköldsviku zlomil v utkání proti Vancouveru Canucks prst a chyběl jeden měsíc. Bolts při této jeho absenci zaznamenali bilanci 12-5-1. Sezonu 2014/2015 poté zakončili až prohrou ve finále Stanley Cupu.

Nejsmutnější věcí je však to, že Hedman zmešká kvůli zranění kolene All-Star Game 2018 v Tampě. Před zápasem proti Calgary ještě hovořil o tom, jak moc se na exhibici před svými fanoušky těší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.