bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hayesové nemají v Chicagu na růžích ustláno

17. srpna 2014, 19:22

Jan Šlapáček

Staršího Jimmyho vyměnili loni v listopadu na Floridu. Práv na mladšího Kevina Hayese (na snímku) se vzdali. Čtyřiadvacátý muž draftu 2010 si ale za neúspěch rozhovorů s Blackhawks může do značné míry sám.

„Předložili jsme Kevinovi nabídku, která je podle našeho mínění velmi štědrá a férová. On bohužel usoudil, že v jeho nejlepším zájmu bude stát se volným hráčem,“ přibližuje generální manažer Jestřábů Stan Bowman marná jednání s Kevinem Hayesem.

Rodák z Dorchesteru má za sebou čtyři sezóny strávené v univerzitním týmu Boston College, takže podle kolektivní smlouvy na něho Chicago mohlo uplatňovat přednostní právo až do 15. srpna tohoto roku. Jako kompenzaci za nepodepsanou smlouvu teď bude mít klub k dispozici právo výběru se stejným pořadovým číslem, jen ve druhém kole.

„Těšíme se z náhradní volby, kterou jsme dostali. Svoji pozornost teď zaměříme na začátek přípravného kempu v příštím měsíci,“ dodává Bowman.

Cesta letošního finalisty Hobey Baker Award (ocenění udělovaného nejlepšímu hokejistovi amerických univerzitních soutěží) mezi elitu ale pochopitelně není uzavřená. Dokonce se může stát, že u Jestřábů nakonec zakotví. Hayes ovšem touží spíše po organizaci, kde by měl zaručeno více prostoru v sestavě.

„Dlouho jsme o tomhle kroku přemýšleli,“ říká hráčův agent Robert Murray. „Rozhodně to neznamená, že by Blackhawks byli úplně ze hry. Kevin může podepsat smlouvu s kýmkoliv, včetně Chicaga.“

Mezi zájemci o služby talentovaného útočníka, který si letos už zahrál i na mistrovství světa, jsou údajně NY Rangers, Calgary a Florida. Jak už bylo řečeno, u Panterů by se sešel s bratrem Jimmym, který sem přišel před necelým rokem při výměně Krise Versteega.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.