bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Haula má z čeho vybírat. O finského útočníka se zajímá až dvanáct týmů

21. října 2020, 14:00

Ondřej Mach

Na trhu s volnými hráči pořád zbývá několik zajímavých jmen. Jedním z nich je i Erik Haula, který je podle slov svého agenta momentálně v kontaktu až s dvanácti kluby.

Mike Hoffman, Mikael Granlund, Travis Hamonic, Sami Vatanen… nebo právě Erik Haula. Týmy, které ještě zvažují posílení skrz trh s volnými hráči, mají pořád z čeho vybírat.

Velká pozornost je upřena na další angažmá Mikea Hoffmana, kromě něj ale čeká na nové působiště i finský útočník. Ve většině žebříčků se Haula pohybuje mezi nejlepšími hráči, co na trhu ještě zbyli.

A to i přesto, že jeho kariéru od sezony 2017/18 zabrzdila zranění. V listopadu 2018 se rodák z Pori vážně zranil a následně vynechal zbytek probíhajícího ročníku. Loni v červnu se pak stěhoval do Caroliny.

Organizaci odvedl dobré služby, na své předchozí výkony ale úplně nenavázal. Při uzávěrce přestupů tak znovu měnil dres, tentokrát se stal součástí výměny Vincenta Trochecka. Za Panthers včetně play off zvládl jedenáct utkání.

 

Florida mu poté nenabídla prodloužení vzájemné spolupráce a 9. října se stal neomezeně volným hráčem. Od té doby o Haulovi nebylo příliš slyšet, nouzi o nabídky ale podle svého agenta Jaye Grossmana nemá.

„Jednali jsme s deseti až dvanácti týmy, které mají vážný zájem. Zatím si tyto nabídky procházíme,“ řekl Pierru LeBrunovi z The Athletic.

Už dříve se mluvilo o zájmu Vegas, kde Haula zažil průlomový ročník v NHL. Kvůli nedávné akvizici obránce Alexe Pietrangela a zamrzlému platovému stropu se ale tento podpis pravděpodobně neuskuteční.

Haulovi po sezoně skončila tříletá smlouva, kterou podepsal v červnu 2017 s Golden Knights. Roční výdělek v posledních třech letech činil 2,75 milionů dolarů, výše jeho dalšího kontraktu se nyní odhaduje velmi těžko.

Komu se finský útočník upíše?

Čtěte také:
Mladí hráči musí převzít otěže, říká manažer San Jose
Další mladé křídlo pro Crosbyho? S kapitánem Pens by mohl hrát Kapanen

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.