bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hart se vrátil ve velkém stylu. Teď jej čeká první velká výzva

15. února 2020, 13:15

Martin Schwarz

Měsíc svému týmu chyběl. Ale jakmile naskočil zpátky do brankoviště, zase potvrdil, proč se o něm mluví jako o nevídaném talentu. Gólman Philadelphie Carter Hart dvakrát po sobě „vyzmizíkoval“ Floridu a ukazuje, že si zaslouží více prostoru pro klíčovou fázi sezony. Flyers bojují o umístění v play-off a mladý Kanaďan jim může výrazně pomoci.

Autor tohoto textu v zářijovém článku (zde: http://nhl.cz/prichazi-ve-philly-doba-hartova-nejdriv-mladik-musi-prechytat-elliotta/5019372) naznačil, že mladík Hart bude muset postupně přechytat zkušenějšího kolegu Briana Elliotta, pokud pro sebe chce nadobro uzmout post brankářské jedničky Flyers. A to se beze zbytku naplňuje. Oba gólmani dostávají pravidelně prostor a trenéři zatím ani o jednom z nich nemluví jako o muži číslo jedna. Nyní nastává chvíle, kdy by mohlo dojít ke změně.

Carter Hart během podzimu a zimy prožil řadu povedených, ale i méně zdařilých utkání. Kdykoli přišlo zaváhání (například pětibrankový či šestibrankový příděl do jeho sítě), dostal na nějaký čas šanci zkušenější Elliott. Po návratu z marodky v předešlých dnech ovšem jednadvacetiletý talent působí více než jistě.

Nejprve 10. února zlikvidoval floridské Pantery 31 zákroky, přičemž inkasoval jedinkrát. O tři dny později stejný mančaft zastavil znovu, ač za svá záda propustil dva kotouče. Hart tak vyhrál čtyři z posledních pěti duelů, do kterých nastoupil (počítáme-li i ty lednové před zraněním).

Často zapomínáme, že je mu teprve 21 let. I v tak nízkém věku letos míří za zhruba 50 odchytanými zápasy. Ale důležité je, že se učí a zlepšuje, musíme se na to koukat především z tohoto pohledu,“ utrousil na Hartovu adresu po druhé partii s Floridou trenér Letců Alain Vigneault.

Byl super pocit si zase zachytat v ostrém utkání. Není jednoduché, když zápasy sledujete pouze z tribuny a víte, že vinou zranění nemůžete ovlivnit výsledky týmu. Tím lépe, že se hned po mém návratu podařilo zvítězit,“ liboval si gólman draftovaný ve druhém kole na výběru talentů roku 2016.

Fanoušci chtějí do play-off

Brian Elliott naproti tomu není v takové formě jako ještě nedávno. V předešlých pěti kláních hned třikrát inkasoval čtyři branky a zaznamenal jen dvě výhry. Jednu z nich přitom proti Detroit Red Wings, kteří na něj vyslali pouhých 16 střeleckých pokusů. To rozhodně neznamená, že trenéři Philadelphie přestanou čtyřiatřicetiletého maskovaného muže mezi tři tyče posílat, ale více prostoru nejspíš dostane Hart. Za předpokladu, že jej nepotkají výrazné výkonnostní výkyvy.

Ročník narození 1998 už loni předvedl, že chytat umí, leč teprve teď přichází první stěžejní okamžiky jeho kariéry v NHL. Flyers drží zuby nehty divokou kartu a zdaleka nemají jistý postup do vyřazovací části ročníku. V posledních 24 zápasech základní části budou potřebovat v brankovišti oporu, což je pro Harta obrovská výzva. Fanoušci Philly jsou po letech neúspěchů hladoví po play-off a očekávají, že je „mladý zázrak“ spasí. Ustojí nemalý tlak?

Další utkání sehrají Philadelphia Flyers už dnes od 22 hodin středoevropského času proti Tampě Bay. Hart by měl podle dostupných informací opět vyjet do modrého půlkruhu. A pokusit se zastavit jednu z nejnebezpečnějších ofenziv v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.