bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gudas se upsal Philadelphii do roku 2020, Vancouver nepočítá s Vrbatou

24. června 2016, 15:16

Adam Bagar

Zatímco útočník Radim Vrbata se po dvou letech ve Vancouveru loučí a stane se tak volným hráčem, důraznému bekovi Radku Gudasovi přistál na stole nový čtyřletý kontrakt s Philadelphií až do sezony 2019-20. Podle neoficiálních informací si šestadvacetiletý zadák přijde celkem na 13,4 milionu dolarů, tedy přibližně 317 milionů korun.

Jeden a půl milionu dolarů z celkové sumy má činit bonus za podpis smlouvy. V následujícím ročníku NHL má šestadvacetiletý hokejista pobírat plat 2,5 milionu dolarů, v sezoně 2017-18 o milion více, další sezonu si přijde na 3,4 milionu dolarů a během posledního ročníku čtyřletého kontraktu vydělá Radko Gudas asi 2,5 milionu dolarů.

Syn bývalého reprezentanta Lea Gudase byl do Philadelphie vyměněn už loni v březnu krátce poté, co absolvoval operaci kolene. Bývalý hráč Tampy Bay, která ho draftovala před šesti lety ve třetím kole, tak hájil barvy Flyers už v uplynulé sezoně. V ní si během 84 zápasů připsal do statistik celkem 14 bodů za pět branek a devět nahrávek.

"Ve Philadelphii jsem jednoznačně spokojený. V kabině mě přijali jako člena rodiny hned po loňském trejdu, kdy jsem ani nemohl kvůli zranění nastoupit. Přesto jsem se okamžitě začal cítit jako součást týmu, v tomhle ohledu jsem byl od začátku maximálně potěšený přístupem ostatních. Myslím, že příští ročník bude ještě lepší," hlásí.

Známý tvrďák, který má v nejlepší lize světa na kontě už 211 startů a 47 bodů, tak bude stále oblékat dres Flyers společně s produktivním útočníkem Jakubem Voráčkem, který se loni ve Philadelphii upsal až do roku 2024. Smlouvu v klubu na následující sezonu má rovněž brankář Michal Neuvirth. V minulosti tady hrál také Jaromír Jágr.

Zato útočník Radim Vrbata po dvou sezonách končí ve Vancouveru. Generální manažer klubu Jim Benning potvrdil, že Canucks s pětatřicetiletým Čechem neuzavřou novou smlouvu a ten se tak od 1. července stane volným hráčem. Zatímco v první sezoně Vrbata zapsal skvělých 67 bodů v 85 zápasech, ve druhé přidal jen 27 v 63 utkáních.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.