bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Green se měl stěhovat, ale přestup zkazilo zranění. Dostane po sezóně novou smlouvu?

5. března 2018, 14:23

Matyáš Krahulík

Dlouhodobě nejproduktivnější obránce Red Wings Mike Green měl být podle očekávání před uzávěrkou přestupů vyměněn do jiného klubu. Po sezóně mu končí smlouva a Detroit, který se pokouší o přestavbu, za něj chtěl získat vysoké volby v draftu či nadějné mladíky. Obchod však překazilo Greenovo zranění, které snížilo jeho hodnotu a Red Wings si ho raději ponechali. Nechtěli jej totiž „prodat“ pod cenou.

Red Wings letos do play off s největší pravděpodobností nepostoupí, a tak se před trade deadline snažili některé své hráče vyměnit za co nejlepší protihodnotu. Odešel Petr Mrázek, kterého následoval Tomáš Tatar, ale největší kandidát na výměnu Mike Green v klubu překvapivě setrval. Ještě několik dní před uzávěrkou se přitom spekulovalo o vážném zájmu Tampy, ale ta raději sáhla po kapitánovi Rangers Ryanu McDonaghovi.

„Samozřejmě, že při všech spekulacích, které se okolo mě točily, se mohlo stát cokoliv,“ přiznal dvaatřicetiletý obránce, který v NHL hraje již 13. sezónu. „Jsem rád, že tu můžu zůstat. Jak jsem už dříve říkal, miluji to tady,“ dodal bývalý hráč Capitals.

Teď je tu ale otázka, co bude s Greenem po sezóně. Detroit by o něj totiž nerad přišel bez náhrady, a tak se spekuluje, že by mu mohl nabídnout novou smlouvu. Podle některých zámořských novinářů mu dokonce Red Wings bezprostředně po uzávěrce přestupů sdělili, že o jeho setrvání mají zájem a nový kontrakt mu tedy s největší pravděpodobností nabídnou.

Není však vůbec jisté, že Green bude chtít v Hockeytownu zůstat. Je mu již dvaatřicet let a stále čeká na svůj první Stanley Cup. V Detroitu se ho v nejbližších letech zřejmě nedočká, protože Rudá křídla procházejí pomalou a složitou přestavbou, a tak mezi kandidáty na stříbrný pohár ještě nějakou dobu patřit nebudou. Pokud tedy Green bude chtít na vysněnou trofej dosáhnout, pravděpodobně si zkusí trh s volnými hráči a podepíše smlouvu jinde. Na to si ale budeme muset počkat až do léta, kdy se hráčské přestupy opět spustí na plné obrátky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.