bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Grabnerova kariéra pomalu uvadala, teď střelec Rangers útočí na Bureho rekord

15. prosince 2017, 11:30

Vojtěch Balon

Když New York Rangers před minulou sezónou podepisovali Michaela Grabnera, velké věci se od něj nečekaly. S tehdy pomalu vyhasínajícím rakouským střelcem se po jeho nepovedené štaci v Torontu počínalo do třetí či čtvrté formace, Grabner ale loni vsítil parádních 27 gólů a letos má k této metě velmi dobře nakročeno.

Po 31 odehraných zápasech je Grabnerova bodová bilance kuriózní: 15 gólů a pouhé 2 asistence! V posledních letech podobné statistiky pamatujeme snad jen u Brandona Pirriho, který se mimochodem také mihl u New York Rangers, narozdíl od Grabnera ale na Manhattanu neuspěl a letos už působí ve farmářské AHL.

Rakouský reprezentant žádný ze svých celkových 42 branek v dresu Blueshirts nevstřelil v početní výhodě, jen jednou se prosadil v oslabení: Grabner pálí prakticky výhradně v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Křídelník draftovaný kanadským Vancouverem (tam se ovšem nechytil a po pár letech strávených povětšinou na farmě v Manitobě se přestěhoval k New York Islanders, kde pookřál) má navíc zaděláno na rekord v počtu gólů do prázdné branky.

Základní část není ani ve své polovině a Michael Grabner už má na kontě 6 tref do prázdné branky, rekord Pavla Bureho ze sezóny 1999/2000 (9 branek) tak není vůbec nedostižný: pokud zůstane zdravý, Rakušan má hned 53 zápasů na vstřelení 4 gólů do odkryté klece. Během své kariéry se Grabner vyprofiloval ve specialistu v této disciplíně a není se čemu divit; jeho hlavní devízou jsou rychlost bruslení a přesná muška.

Je velmi pravděpodobné, že Grabner ve zbytku sezóny poleví. Jeho úspěšnost střelby 22,6 % je reálně neudržitelná a šušká se o tom, že se jej Rangers v rámci postupného omlazování kádru pokusí před jarní uzávěrkou výměn vytrejdovat. Rekord slovutného Bureho ale není vůbec daleko...

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.