bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gourde pyká ze nebezpečný zákrok na Staala, nezahraje si dva zápasy

23. března 2019, 17:29

Matěj Hodoval

Zámořská liga opět rozdávala tresty a jasně dává najevo, že nesportovní zákroky hodlá trestat. Zákaz činnosti po dobu dvou zápasů si za hit na Jordana Staala vysloužil útočník Tampy Bay Yanni Gourde.

Situace se přihodila během první dvacetiminutovky souboje Tampy s Carolinou. Staal u mantinelu bojoval o kotouč s Ryanem Callahanem, ovšem ztratil rovnováhu, zatímco ho srazil z levé strany přijíždějící Yanni Gourde. Do forvada Lightning se okamžitě pustili hokejisté Canes v čele s Trevorem van Riemsdykem.

Otřesený Jordan Staal následně odešel do kabiny, aby lékaři zkontrolovali jeho zdravotní stav. Na střídačku se naštěstí vrátil začátkem druhé periody.

„Je to rychlá hra, takové věci se stávají. Samozřejmě nechcete takové zákroky vidět, ale mám štěstí, že jsem vyvázl bez zranění,“ řekl Jordan Staal. Právě zkušený forvard Hurricanes vynechal dvaatřicet klání v letošní sezoně kvůli otřesu mozku a jistě by se nerad na marodku vrátil. 

„Byl to velmi děsivý zákrok. Přeci jen, zásahy na hlavu jsou vždy nehezké, navíc když s tím má hráč už zkušenosti. Ale vypadalo to, že se připravený vrátil a odehrál dost dobré utkání,“ vyjádřil se ke svému svěřenci trenér Rod Brind'Amour. 

Gourde, který v letošním ročníku zaznamenal za 75 zápasů 44 kanadských bodů, navíc na základě pravidel kolektivní smlouvy přijde o více něž deset a půl tisíce dolarů, které půjdou na konto hráčského fondu pro naléhavé případy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.