bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gomez u Devils pokračovat nebude. Najde si nový klub?

29. června 2015, 10:05

Jan Šlapáček

Americký hokejista Scott Gomez se v minulé sezóně herně probudil a patřil mezi nejproduktivnější hráče Devils. Smlouvu na příští sezónu si však nevybojoval, což potvrdil i generální manažer Devils Ray Shero. Spolu s ním v New Jersey nebude pokračovat ani třicetiletý útočník Steve Bernier.

Gomez v minulé sezóně našel po nevydařených minulých ročnících novou chuť do hokeje a začal být i produktivní. V osmapadesáti zápasech si připsal čtyřiatřicet bodů a v klubovém bodování skončil na čtvrtém místě. Ale ani tento počin vám smlouvu v NHL nezaručí. V New Jersey totiž právě probíhá přestavba kádru a klub bude spoléhat zejména na mladé talentované hokejisty, což Gomezovi zlomilo pomyslný vaz.

Americký hokejista rozhodně končit nehodlá a plně věří ve své schopnosti. "Vím, že mohu na této úrovni stále pokračovat", řekl pětatřicetiletý útočník pro Bergen Record. V následujících dnech bude svoji budoucnost řešit se svým agentem, který se bude snažit najít Gomezovi angažmá.

Snadná úloha hráčova agenta ovšem nečeká, protože o Gomeze pravděpodobně nebude bůhvíjaký zájem. Je tedy možné, že si svoje místo v NHL bude muset vybojovat až v tréninkovém kempu některého klubu, stejně jako tomu bylo před jeho působením v New Jersey.

VIDEO: I zkušený Gomez se nechá strhnout hrou

Jak již bylo dříve zmíněno, společně s Gomezem v New Jersey končí také útočník Steve Bernier, který v klubovém bodování skončil na páté příčce. Gomez s Bernierem tedy přinesli Ďáblům v minulé sezóně šestašedesát kanadských bodů, které bude nyní muset získat někdo jiný, má-li se klub posunout vpřed. 

Nechme se tedy překvapit, v jakém klubu se pokusí Gomez na "stará kolena" ještě uchytit.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.