bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Golden Knights využili domácího prostředí. Zářil především Fleury

17. května 2018, 7:12

Jan Šlapáček

Hokejisté Vegas dokázali uspět proti Winnipegu podruhé v řadě a v sérii se po úvodní porážce dostali do vedení. Na domácím ledě vyhráli Golden Knights 4:2 a děkovat mohou znovu především svému brankáři. Marc-André Fleury byl prostě skvělý!

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets

4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Marchessault (McNabb), 26. Neal (Haula), 29. Tuch (Neal, Schmidt), 60. Marchessault (McNabb, Fleury) – 26. Scheifele (Wheeler), 41. Scheifele (Connor, Wheeler).

Golden Knights si nemohli představit lepší začátek utkání. Jonathan Marchessault se hned při prvním střídání dostal do brejkové situace, kterou zkušeně zvládl a po kličce do bekhendu skóroval již v pětatřicáté sekundě, což byl pro Winnipeg velký šok.

Kanadský celek to ale nepoložilo a chvíli po úvodní přestávce přišlo vyrovnání z hole Marka Scheifeleho. Z toho se ale Jets radovali pouhých dvanáct sekund, protože okamžitě na inkasovaný gól odpověděl James Neal. O chvíli později se prosadil ještě Alex Tuch a Golden Knights rázem vedli o dvě branky.

Hokejisté Winnipegu dokázali závěrečnou část brzy zdramatizovat, když se Mark Scheifele prosadil hned po osmnácti sekundách a Jets tak měli dlouhou dobu na vyrovnání. Během té si vypracovali i několik velkých šancí, ty však zlikvidoval skvělý Marc-André Fleury. Jets nedokázali využít ani závěrečnou hru bez brankáře, při které se tři sekundy do konce trefil do prázdné branky podruhé v zápase Jonathan Marchessault.

Stav série: 2:1

M. Fleury (VGK) – odchytal 60:00 minut, 33 zákroků, úspěšnost 94,3 %
C. Hellebuyck (WPG) – odchytal 58:58 minut, 26 zákroků, úspěšnost 89,7 %

Tomáš Tatar (VGK) - 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:56 
Tomáš Nosek (VGK) - 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:25

1. hvězda utkání – Marc-André Fleury (VGK)
2. hvězda utkání – James Neal (VGK)
3. hvězda utkání – Mark Scheifele (VGK)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.