bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Golden Knights mají 33 vítězství a vylepšení rekordu na dosah

31. ledna 2018, 14:30

Lukáš Podleśny

Opravdu fantastickou první sezónu zažívají Zlatí rytíři z Vegas. Málokdo by před sezónou čekal, že se budou držet na čele Západní konference a vyrovnají rekord v počtu vítězství týmu v první sezóně. Díky skvělému obratu proti Calgary se to však povedlo.

V Calgary začínala 59. minuta zápasu a domácí si drželi jednogólový náskok. Kotouče se ujímá navrátilec Michael Frolík, ale místo přihrávky obránci ohrozí vlastního gólmana. Smith sice reaguje, ale dojíždějící Erik Haula z dorážky v pohodě vyrovnává.  O deset vteřin později se navíc Marchessault a Perron pak do prázdné brány pečetí výhru Vegas.

Tak se narodila třiatřicátá výhra Golden Knights v jejich první sezóně v NHL. Výhra, která znamenala vyrovnání dosavadního rekordu drženého od sezóny 1993/94 Floridou a Anaheimem. Jenže na rozdíl do těchto dvou celků má Vegas ještě dalších 33 zápasů na to, aby rekordní záznam vylepšilo klidně až někam k padesáti vítězstvím v sezóně.

„Jsme dobrý tým a hodně z toho, co jsme dosáhli, si zasloužíme. Snažíme se hrát tvrdě každou noc a navíc máme jedny z nejlepších brankářů v lize,“ říká autor vyrovnávací branky proti Calgary, Erik Haula.

Vegas tedy nadále překvapuje celou hokejovou veřejnost. Málokdo by si před sezónou vsadil na to, že to budou právě Golden Knights, kdo bude na konci ledna nejlepším týmem na západě. Vůbec se navíc nevyplňují prognóz o výrazně defenzivněji laděném týmu. Ano, 130 inkasovaných branek je druhým nejlepším počinem v Západní konferenci, ale na druhou stranu Vegas skórovalo již 168 gólů a v tomto ohledu je v rámci konference nejlepší!

„Je to skvělé. Před sezónou jsme nevyhlašovali, že chceme docílit této mety. Teď jsme ale tak soustředění na svou hru, kterou předvádíme po celou sezónu, že tento rekord můžeme výrazně vylepšit.  Je to opravdu pěkné, ale hlavně musíme jít zápas od zápasu,“ vyjádřil se k vyrovnání rekordu Marc-André Fleury.

Fanouškům Vegas už teď stačí jen přičítat další a další vítězství jejich týmu. Uvidíme, kde až se nováček zastaví a na jaké metě stanoví nový rekord. Ten určitě pár let vydrží, neboť expanze NHL přeci jenom neprobíhá každý rok. Nejblíže k rozšíření rodiny NHL je zřejmě Seattle, avšak těžko očekávat, že nově příchozí celek bude znovu tak suverénní jako jsou letos Golden Knights.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.