bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól Troye Stechera byl něco víc než jen gól

14. srpna 2020, 13:56

Josef Potůček

Bo Horvat se po výhře nad St. Louis v utkání číslo 1 takřka rozbrečel, když v pozápasovém interview odpovídal na otázku, co pro něj znamená vidět svého kamaráda Troye Stechera, jehož otec zemřel v červnu, po gólové oslavě promlouvat do nebes.

„Nemohl jsem být v tu chvíli šťastnější a myslím, že tak mluvím i za všechny své spoluhráče,“ uvedl Horvat.

Pro vancouverského kapitána byla událost zvláště emotivní, neboť on sám se nedávno stal otcem. Bylo dojemné sledovat, kterak se mu zajíkal hlas a dojetím nebyl schopen dokončit větu. Nezáleželo na tom. Horvatova reakce byla všeříkající.

Stecher přitom není jediným hráčem Nucks, který během posledních měsíců ztratil otce.

Vše začalo loni v létě, když otec Brocka Boesera podlehl srdečnímu selhání, poté co se mu krevní sraženina dostala do plic. Právě Stecher - Boeserův bývalý spolužák z vysoké školy v Severní Dakotě - za ním tehdy letěl, aby jej v těžké chvíli podpořil.

Na podzim pak zemřel otec brankáře Jakoba Markströma Anders Markström. Ten pak v průběhu základní části hned dvakrát odletěl do Švédska, aby byl se svojí rodinou.

Během koronavirové přestávky se pak museli se smrtí svých otců vypořádat další dva hráči Kosatek - útočník Zack MacEwan ztratil svého otce Craiga a na Den otců odešel Peter Stecher - otec Troye Stechera.

„Nevím, zdali jsem vůbec slyšel o tom, že během tak krátkého období se v nějakém týmu odehrálo hned tolik smutných událostí,“ nechal se na toto téma slyšet Travis Green - hlavní trenér Vancouveru, když byl v polovině července otevřen tréninkový kemp.

Ve středu v noci v Edmontonu vstřelil Stecher vítězný gól, když ve třetí třetině prostřelil gólmana Blues Jordana Binningtona a upravil skóre na 3:2. Při gólové oslavě pak vyletěla jeho paže triumfálně vzhůru a z jeho úst bylo slyšet hlasité „Let’s go!“

„Měl jsem pár vteřin na to, abych si zavzpomínal na tátu,“ řekl po zápase Stecher.

Jeho otec byl hokejový trenér a velký fanoušek Canucks mnohem dříve, než se jeho syn stal členem jejich organizace. Narodil se totiž v Richmondu, který je prakticky předměstím Vancouveru. S mladým Troyem tak vynechal jen málo domácích zápasů. Často a s oblibou vzpomínal kupříkladu na obránce Eda Jovanovskiho, který byl jeho nejoblíbenějším hráčem.

Není tak divu, že je Stecher mezi místními fanoušky tolik oblíbený.

Ve středu, když promlouval o svých pocitech po vstřelení gólu, nehovořil o frustraci, kterou si po ztrátě svého otce prošel, ale o motivaci, aby mu vzdal hold: „V tom okamžiku po vstřelení gólu to bylo samozřejmě těžké, ale jsem vděčný, že jsem mohl být obklopen svými spoluhráči.“

Stecher později doplnil, že ono "pojďme", které zakřičel bezprostředně po vstřelení gólu, užíval jeho otec s oblibou při trénování i při fandění.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.