bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól s velkým G. Ovečkin ani po třinácti letech nechápe svůj kousek

17. ledna 2019, 3:28

Redakce NHL.CZ

Do konce zápasu s tehdejším Phoenixem zbývalo osm minut a Washington držel luxusní náskok 5:1. Zdálo se, že zápas už budou oba týmy pouze dohrávat. To by ale nesměl být na ledě Alexander Ovečkin. Ruský nováček převzal ve středním pásmu kotouč a upaloval k brance. Před ní se ještě pokusil o kličku Paulu Marovi, při níž ale upadl. Ani to jej však nezastavilo a na zádech s hokejkou za hlavou nasměroval puk do prázdné klece.

V zámoří od té doby tomuto kousku přezdívají jednoduše – The Goal, tedy něco jako Gól s velkým G.

Přesně před třinácti lety tomu všemu přihlížel z první ruky i Wayne Gretzky, jenž tehdy Phoenix koučoval. „Pěkná trefa, no,“ okomentoval po zápase nejproduktivnější hokejista ligy nevídanou scénu.

Trefa to byla skutečně spektakulární a stala se jedním z momentů, který definuje Ovečkinovu kariéru.

A jak na ni vzpomíná sám muž, který se v minulé sezóně dočkal Stanley Cupu? „Bredan Whitt dostal puk do středního pásma a já jsem měl velkou rychlost, což bylo ideální. Chtěl jsem udělat stahovačku, ale nějak jsem se ocitl na zemi,“ popsal.

A dál?

„Neumím vysvětlit, jak jsem dokázal udržet kontrolu nad pukem a ještě ho poslat přesně do brány. Bylo to prostě štěstí. Štěstí, možná trochu dovedností, říkejte tomu, jak chcete. Každopádně to byl krásný gól,“ zhodnotil.

Pro Ovečkina se jednalo o druhou branku zápasu a celkově 32. v sezoně. Nakonec jich nasázel 52, což mu zajistilo trofej pro nejlepšího nováčka. V následujících letech mnohokrát potvrdil, jakým je kanonýrem. Vždyť je už sedminásobným nejlepším střelcem soutěže!

Byl právě tento zásah tím nejlepším v jeho bohaté kariéře? „Každý gól je nejlepší gól,“ usmál se Ovečkin a charakterizoval tím sám sebe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.