bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól dne: Z Kučerova je postrach brankářů

17. října 2017, 8:00

Jan Šlapáček

Nikita Kučerov vstoupil do nové sezóny ve vynikající formě a trefil se zatím v každém z šesti odehraných zápasů. Na ledě Detroitu se ruský útočník prosadil hned dvakrát, čímž se zasloužil o to, že si jeho celek odvezl z Little Caesars Arény dva body.

Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning)

V minulé sezóně se Kučerov málem stal králem střelců, když před ním v této statistice skončil pouze Sidney Crosby. Ruský útočník dokázal nasázet čtyřicet branek a společně s Austonem Matthewsem obsadil v této kategorii druhou příčku.

Přes léto strávil Kučerov hodně času v tréninkovém areálu Tampy, kde na sobě pracoval. Úvod nového ročníku ukazuje, že se opravdu neflákal. Po prvních šesti zápasech má na svém kontě už sedm přesných zásahů a tři asistence.

Ruský hokejista se trefil v každém z šesti zápasů, do kterých nastoupil a je čtvrtým hráčem od sezóny 1987-1988, kterému se podobná věc podařila. O podobný kousek se v minulých letech postarali také Keith Tkachuk, Mario Lemieux a Steve Yzerman.

Pokud se mu podaří trefit i příště proti New Jersey, tak dva z jmenovaných přeskočí. Od překonání ikony Penguins je ale stále pořád daleko. Lemieux v sezóně 1992-1993 dokázal skórovat hned ve dvanácti úvodních zápasech, což je pravděpodobně nepřekonatelné.

Pokud si ale Kučerov udrží střeleckou formu z nočního utkání proti Detroitu, mohl by se tomuto číslu alespoň přiblížit. Je to pouze na něm.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.