bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Generální manažer Caroliny Francis: Máme deset voleb na draftu, některé chceme vyměnit

7. června 2017, 8:00

Michal Sobotka

Talentu už je v klubu dost, teď chtějí hotové hráče. Na výběr nováčků se kluby hokejové NHL připravují různě. Carolina má v plánu měnit své volby za borce, kteří by znamenali okamžitý účinek na sestavu. Generální manažer Ron Francis doufá, že zdaleka nevyužije všech deset voleb.

Každý tým v přestavbě by asi chtěl být v podobné pozici. Carolina bude mít na draftu v Chicagu k dispozici deset výběrů. Hned šest z nich v rámci prvních tří kol. Hurricanes si ale řekli, že mladých talentů je v týmu dostatek. Budou se tak soustředit na vhodné doplnění hotovými hráči. Generální manažer Ron Francis tak vyhlásil do světa, že chce své volby měnit.

Má co nabídnout. Celkově dvanáctou volbu v prvním kole. Další tři ve druhém a dvě ve třetím. „Doufám, že nebudeme muset využít všechny naše volby. Už jsem obvolával ostatní manažery, že se jich rádi vzdáme za hráče, tak aby s tím počítali,“ uvedl bývalý vynikající útočník. Na doplnění kádru přitom začal pracovat hned po konci sezony.

Z Chicaga získal brankáře Scotta Darlinga vyměnou za třetí kolo draftu. Poté mu nabídl čtyřletou smlouvu na 4,15 miliónů ročně. Získal tím možná novou jedničku. Záleží na tom, jak se vyvine situace s Camem Wardem. Tomu sice smlouva ještě nekončí, ale o jeho výměně už se hodně mluvilo. Komplikovat ji může fakt, že Kanaďan má upravenou smlouvu o své vyměnitelnosti.

Správné využití

Klub ho může poslat jen do patnácti vybraných organizací. Ačkoli Francis dal jasně najevo, že by chtěl rozpoutat sérii výměn, nechce zároveň udělat krok vedle. „Máme šest voleb v prvních 73 místech. Musíme je všechny využít správně,“ podotkl. Letošní sezonu měli Hurricanes jak na houpačce. Už se zdálo, že se do play off nepodívají. Na poslední chvíli ale zabojovali.

Nakonec ztratili osm bodů na Toronto, ale prohrávat začali až ve chvíli, kdy bylo v podstatě jasné, že jejich šance na postup mezi nejlepší osmičku Východu není už ani v oblasti teorie. Stejně jako zbylé týmy, také Francis musí počítat s tím, že přijde o jednoho hráče. V tomto ohledu tedy musí uvážit, které hokejisty ochrání a které nikoli.

Draft nováčků ale proběhne už ve chvíli, kdy bude známo, o kterého hráče přišel. Vegas Golden Knights rozhodně nebudou jediným týmem, který bude v následujících týdnech čeřit vodu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.