bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Generální manažer Calgary: Řeči o jednání s Jágrem a Iginlou jsou fámy

2. září 2017, 11:00

Jiří Lacina

Přestože se zhruba před měsícem mocně spekulovalo na téma možného spojení Jaromíra Jágra a Calgary, přičemž před asi týdnem tyto dohady - dokonce prostřednictvím oficiálního webu nhl.com - znovu ožily, nyní se zdá, že tenhle plamínek naděje Jágrovým fanouškům pohasnul. K věci se totiž vyjádřil generální manažer Brad Treliving.

„Nevím, odkud se ty řeči vzaly, nikdy jsme neudělali prohlášení, že bychom hledali to nebo to,“ řekl šéf Calgary, který se tímto vůbec poprvé otevřeně vyjádřil k opakovaným letním spekulacím.

Ty nezahrnovaly jen Jágra. Kanadská média mocně řešila i možnost, že by se do Calgary vrátil bývalý útočník Plamenů Jarome Iginla. Pokud to Shane Doan s hledáním nového angažmá vzdal, pětačtyřicetiletý Jágr se čtyřicetiletým Iginlou prý to tak snadno neudělají, píše list Calgary Sun. Jarome Iginla působil v klubu z Alberty v letech 1995-2013 a je zdejší nezpochybnitelnou legendou.

„Oba jsou to budoucí členové Hokejové síně slávy. Nikdo neudělal pro Calgary jako hráč víc než Jarome Iginla. Nelze je než respektovat. Nicméně představa, že jsme s nimi jednali o kontraktu, je fáma, a já ji nemíním víc komentovat,“ uťal další spekulace Treliving.

Můžeme si o těch slovech myslet svoje. Možná pan Treliving mlží, možná skutečně k žádným kontaktům nedošlo. Co se zdá být jisté, že ani jeden z diskutovaných veteránů do příští sezóny Calgary neposílí.

Flames ještě musí uzavřít smlouvu s chráněným hráčem Samem Bennettem. Jednadvacetiletý borec je ve stejném postavení jako David Pastrňák, jen s tím rozdílem, že jeho tržní cena je o něco nižší. Odborníci odhadují, že by mohl dostat cca 2,5 – 3 milióny dolarů ročně.

„Sama podepíšeme,“ říká šéf klubu ke čtyřce draftu z roku 2014.

Další změny jsou možné. Otevřená vrátka si Treliving ponechal. „Jestli půjdeme do kempu s partou, kterou máme? Velká šance. Jestli pomrkáváme po možných posilách ještě do kempu? Ano. Je tam nějaká garance? Není. Neříkám, že na obzoru je něco významného, nicméně poohlížíme se každý den,“ dodal generální manažer.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.