bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gaudreau a jeho Flames nemají s novým prodloužením problém

24. listopadu 2015, 12:00

David Zlomek

Johnny Gaudreau a jeho názor na nové prodloužení? Rozhodně mu nevadí. Ostatně, to snad nikomu z Flames. Ti zatím hráli nové prodloužení pětkrát – a ani jednou neprohráli, úctyhodné. Samotný Johnny Hockey v nich zatím nasbíral čtyři body, poslední zápis do statistik v nadstavbové části zápasu přidal v noci na sobotu, kdy svým gólem rozsekl bitvu o druhý bod proti Chicagu.

„Dokážeme prodloužení vyhrávat, držíme se toho, ve hře tři na tři jsme sebevědomí,“ řekl Gaudreau pro klubový web. „Je důležité jít do prodloužení s jistotou a sebevědomím. Pro mě je nový způsob prodloužení zábava. Pořád chci puk. Jasně, chtějí ho všichni, ale já se tam snažím udělat rozdíl a uzmout pro sebe vítěznou branku. Je to vzrušující,“ těší se z toho šikovný Američan.

Popravdě řečeno, od Johnnyho se to, že se stává rozhodujícím faktorem, čeká. „Je to hráč pro velké momenty,“ potvrdil trenér Calgary Bob Hartley. A pokračoval: „Je něčím speciální. Tlak ho dělá lepším. Velké, důležité momenty ho dělají lepším. Je velmi talentovaným hokejistou, zároveň ale velmi soutěživým. To ho dělá speciálním. Je malý lev s velkým srdcem.“

Ale Gaudreau bude první, kdo poukáže na to, že to není žádná sólo akce – navzdory tomu, že svůj gól proti Blackhawks si zařídil úplně sám (viz video níže). „Myslím, že máme skvělou skupinku obránců, co skvěle útočí, zároveň jsou ale dobří v defenzivě,“ popisoval Johnny Hockey. „V útoku máme plno hráčů, co dokážou vyvinout tlak a pořádně útočit. Řekl bych, že prostě máme dobrý mix toho, co je pro prodloužení tři na tři potřeba,“ myslí si.

Ano, útok začíná od obrany. Dá se to tak říct. Jiný pohled na to má Mark Giordano, kapitán Plamenů. „Jste obránce, ale ve hře tři na tři se na pozice vážně nehraje. Ve své třetině hrajete hlavně pozičně, zůstáváte pevný a snažíte se soupeře dostat ven z pásma. My však máme volnost celý zápas, obzvláště pak v prodloužení. Když máme k dispozici hráče jako T.J. Brodie, Kris Russell, Dennis Wideman, Dougie Hamilton, nebo já, tak se od nás tvorba hry očekává,“ povídal Giordano. To samé si myslí i Hartley: „Naši obránci si zaslouží hodně uznání. Ať už hraje kterýkoliv z nich, udělá svou práci.“

„Myslím, že proti Chicagu to byl skvělý příklad. Získali jsme úvodní buly. Minutu jsme drželi puk, vytvořili jsme si několik šancí, následně jsme je v příštím střídání hodně zatlačili, byla to jedna šance za druhou, ale Johnny prokázal, že je v prodloužení jeden z nejlepších v celé lize. Je super mít ho na své straně,“ libuje si kapitán. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.