bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gallant se nadřízeným do výběru neplete. K úspěchu povede tvrdá práce

12. června 2017, 20:30

Jan Šlapáček

Zkušený trenér, který ještě na začátku aktuálně skončené sezóny rozdával pokyny na lavičce Panthers, si těžkou hlavu z výběru hráčů do Las Vegas nedělá. Gerard Gallant nechává volbu na povolaných a věří, že se mu sejdou kvalitní hráči, s nimiž půjde pracovat.

Odvolání Gallanta z funkce hlavního trenéra Floridy, bylo jedno z nejpřekvapivějších za poslední roky. Florida nevstoupila do sezóny dobře, nicméně z větší části bylo vše způsobeno rozsáhlou marodkou. Manažer Panthers Tom Rowe ale pochopení neměl a z kanadského kouče udělal nezaměstnaného člověka.

George McPhee, generální manažer Vegas, nelenil a začal jednat. Poprvé se s Gallantem spojil pár týdnu po jeho propuštění a výsledkem bylo to, že Golden Knights 13. dubna představili svého prvního trenéra v historii, jímž se stal právě třiapadesátiletý Gallant.

Mezi hráči velice oblíbený trenér, se na novou výzvu hodně těší a doufá, že mu vedení poskládá silný tým. Do výběru ale svým nadřízeným nezasahuje. „Budu pracovat s těmi, které budu mít k dispozici. A pokud budeme dobře pracovat, tak se nemusíme ničeho bát," řekl Gallant zámořským novinářům.

Ačkoliv se na výběru týmu aktivně nepodílí, tak očekává, že bude mít k dispozici pár hodně kvalitních hráčů k tomu, aby hned v příští sezóně mohl zabojovat o účast ve vyřazovacích bojích.

Sestavu Vegas Golden Knights se dozvíme při předávání cen v Las Vegas, které proběhne 21. června. Na tento den se těší nejeden fanoušek zámořské NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.