bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Galapředstavení posil. Stone, Stastny a Pacioretty smetli šesti góly Žraloky

15. dubna 2019, 11:00

Jiří Lacina

Loni získal George McPhee cenu pro generálního manažera roku, letos znovu dokazuje, proč tomu tak bylo. Když se podíváte na průběžný stav kanadského bodování probíhajícího play off, na čele najdete tři jména. Všechno hráči Vegas, všechno McPheeho akvizice z této sezóny.

Mark Stone, Paul Stastny a Max Pacioretty doslova ovládli nedělní třetí zápas série mezi Vegas Golden Knights a San Jose Sharks. Útočné trio posil se podělilo o všech šest vstřelených branek.

Mark Stone přišel do města hazardu před uzávěrkou přestupů z Ottawy. Včera zaznamenal první hattrick v kariéře a současně první hattrick v play off klubové historie. K tomu přidal dvě asistence. Paul Stastny je hráčem Golden Knights od začátku sezony, včera dva góly dal a na tři přihrál. Max Pacioretty taky válí u Vegas první rok, v neděli měl gól a nahrávku.

Bilance téhle řady je skvostná: 6+6.

„Je to můj první hattrick, takže je to ohromné. Nicméně výhra 6:3 v téhle hale je lepší než cokoli, co jsem dosud zažil,“ radoval se Stone, jenž přišel do Vegas s pověstí defenzivního specialisty a po třech utkáních vede ligovou produktivitu s 8 body (6+2). „Náš konečný cíl je tuhle ligu vyhrát, takže ano, za vedení 2:1 jsme rádi, můžeme trochu oslavovat. Jakmile ale udeří půlnoc, musíme se začít připravovat na další zápas.“

Loni to byl hlavně William Karlsson, kdo táhl svými góly Vegas. Jeho útok s Jonathanem Marchessaultem a Reillym Smithem je u Golden Knights stále uváděn jako první, přestože ho druhá lajna nezřídka zastíní. Trenér je samozřejmě rád, že má útočnou sílu hezky rozloženou.

„Byli neskuteční,“ hlesl Gerard Gallant. „Jedna lajna vás ale neutáhne. Potřebujeme, aby makal každý, a právě to od své party vyžaduju.“

Druhá formace nicméně zatím nemá konkurenci. Trio Pacioretty – Stastny – Stone zaznamenalo ve třech zápasech 22 bodů. Celý zbytek mužstva nasbíral zatím 13 bodů, slovy: třináct.

„Každou noc vystoupí někdo jiný. Jednou to budeme my, příště někdo další. To je nejdůležitější,“ věří Paul Stastny, potomek slovenské hokejové legendy.

Čistě jako statistickou zajímavost dodejme, že Vegas se stalo první týmem v historii, který dal v zápase play off gól v úvodní minutě každé ze tří třetin. V čase 0:16 skóroval Mark Stone, v čase 20:21 Pal Stastny, v čase 40:36 opět Stone. Bývalý útočník Ottawy tak šesti trefami už překonal svůj pětigólový zápis z 18 utkání základní části v dresu Vegas po příchodu z Kanady.

„Tohle je důvod, proč jsem sem přišel. Chci hrát play off,“ rozplýval se hrdina večera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.