bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers se nikam neženou. Mají dlouhodobý plán, který chtějí splnit

15. června 2018, 13:00

David Zlomek

Vedení Philadelphie si dalo jasný plán. Půjdeme pěkně krůček po krůčku, nebudeme dělat žádné zběsilé výměny, žádné velké kontrakty třicetiletým hráčům, zaměřme se na budoucnost a na to, co máme ve svých zdrojích. Ron Hextall, generální manažer Letců, tuto filozofii při setkání s novináři podpořil.

Musíme mu dát za pravdu, že jít cestou draftů a stavění na mladých je rozumné. I proto pro něj zatím nepřidá v úvahu, aby vyměňoval své dva letošní vývěry v prvním kole. Konkrétně bude mít Hextall příležitost z 14. a 19. místa.

 „Očekávám, že si naše výběry necháme. Rozhodně je tam možnost výměny obou za nějaký výběr v top 7. Je těžké to předpovídat, ani nevím, jaká nabídka by k nám mohla přiletět, ale myslím, že někdo se určitě nabídne,“ řekl Hextall ve čtvrtek.

Na draftu, který začíná 22. června, tak budou určitě Flyers v pozoru. Jejich dva výběry jim dávají velké možnosti.

„Bylo by lehké udělat výměnu, která by nás zlepšila na příští sezónu. Máme mnoho mladých, skvělých hráčů, o které mají týmy zájem. Mohli bychom je vyměnit, ale tím bychom obětovali naši budoucnost. A to se nestane,“ stojí si za svým.

Hextall se také pochlubil, že Flyers mají kam sáhnout, ať už jde o jakoukoliv pozici, ale řekl, že by chtěl vyztužit obranu. Zatím se to daří z vlastních zdrojů, Robert Hagg a Travis Sanheim se loni stali součástí sestavy Flyers, na šanci čekají hlavně Philippe Myers a Samuel Morin.

„Potřebujeme ale další ročníky, mladší ročníky. Nebojíme se vybrat obránce, pár dobrých už jsme jich vybrali,“ pochvaluje si bývalý brankář.

Úplně nejradši by Flyers brali nějakého praváka, protože jediným pravákem v týmu, co se týče obrany, je momentálně Radko Gudas. Brzy by ale tyto starosti mohl vyřešit již zmiňovaný Myers, který si v minulé sezóně na farmě připsal 21 bodů v 50 zápasech a je považován za nejnadějnějšího beka v organizaci Philadelphie.

Letos budou k dispozici opravdu kvalitní praváci. Evan Bouchard, Noah Dobson nebo Adam Boqvist. Na všechny ale pravděpodobně dojde už během prvních deseti výběrů, takže šanci vybrat je Flyers asi nedostanou. I když by rádi.

„V hokeji celkově praváci chybí, je to slabina. Rádi bychom někoho takového měli v týmu. Ale držíme se našeho seznamu, který je pevně daný. Když bude příležitost, vezmeme toho, koho jsme chtěli jako prvního, nebude to tak, že nutně vezmeme každého obránce, co je pravák,“ uvedl na pravou míru touhu po pravorukém obránci Hextall.

Ten se také vyjádřil, že v žádném případě nemá zájem o Kovalčuka, a tak ani s jeho zástupci nebude mluvit, zároveň chce na volném trhu zalovit spíše ve vodách krátkodobých smluv, které zaručí nějaká místa pro nováčky a taky tolik nezatíží strop. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.