bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida podepsala ruského dravce. Zahraje si za Panthers ještě letos?

6. května 2020, 13:00

Ondřej Mach

V době, kdy nejsledovanější hokejová soutěž na světě čeká na svůj restart, se dočkal nováčkovské smlouvy další mladý hráč. Florida Panthers podepsali v úterý tříletý kontrakt s ruským útočníkem Grigorijem Děnisenkem.

Do zámoří tak míří další talentovaný hráč původem z východní velmoci. Florida si devatenáctiletého útočníka vybrala na draftu před dvěma lety v prvním kole jako celkově patnáctého.

„Je energický, má dovednosti a hraje agresivně,“ říkal tehdy generální manažer Dale Tallon. „Miluji jeho osobnost. Je to dynamický hráč, který nám pomůže.“

Teď Děnisenko dostane šanci své schopnosti ukázat v Severní Americe.

Rodák z Novosibirsku nastupoval poslední dvě sezony převážně v KHL za Lokomotiv Jaroslavl. V uplynulém ročníku odehrál v soutěži 38 zápasů s bilancí šesti vstřelených gólů a šesti asistencí.

Otázkou zůstává, kdy by se Děnisenko mohl připojit ke svým novým spoluhráčům. Protože je jako draftovaný prospekt momentálně pod smlouvou, tak by v případě restartu sezony mohl být týmu k dispozici. Pravděpodobněji se ale s Panthers začne připravovat až na další ročník.

 

Organizace si od něj však hodně slibuje. O místo by měl zabojovat společně s Owenem Tippettem, kterého si Florida vybrala v prvním kole draftu 2017. „Dáme jim šanci,“ potvrdil Tallon v úterý. „On a Tippett se poperou o místo v našem týmu.“

Děnisenka čeká adaptace na úplně jiný životní styl. Mimo jiné bude muset zlepšit svoji angličtinu. Generální manažer Panthers se vyjádřil, že klub udělá vše, aby přizpůsobení bylo co nejplynulejší. „Neměli jsme šanci s ním strávit mnoho času, ale teď, když je podepsaný, jsme nadšeni, že s ním můžeme pracovat,“ řekl Tallon.

„Je to těžký krok pro každého, kdo přijde z cizí země. Budeme mu pomáhat, aby byl úspěšný. Dáme mu školitele, pomůžeme mu naučit se jazyk. Uděláme, co bude v našich silách, aby měl pohodlí. V týmu máme skvělou skupinu kluků, kteří mu pomůžou,“ dodal ještě devětašedesátiletý funkcionář.

Šikovný útočník zaujal i na letošním světovém šampionát juniorů, kde jako kapitán dovedl Rusko ke stříbrným medailím a zaznamenal devět bodů za tři góly a šest nahrávek. O rok dříve s národním týmem získal bronz, přičemž zapsal shodně devět bodů (4+5).

Šance, že se příští rok objeví v sestavě Panthers je poměrně vysoká. Současná situace ohledně platového stropu možná klubu neumožní podepsat všechny nadcházející volné hráče (Mike Hoffman, Jevgenij Dadonov, Erik Haula, Mark Pysyk nebo Brian Boyle), trenér Joel Quenneville by tak do útoku mohl zkusit zapracovat mladší hokejisty.

Bude Děnisenko jedním z nich?

Čtěte také: 
Maple Leafs už dlouho trápí defenziva, jak zapadne Mikko Lehtonen?
Pokud se sezona dohraje, Grubauer bude fit. Pomohla mu cyklistika a posilovna v garáži

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.