bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida dál tápe, proti Torontu navíc přišla o svého nejlepšího hráče

29. prosince 2016, 17:00

David Jahoda

Florida Panthers? Není to zkrátka ten tým jako vloni. A není to jen kvůli novému znaku, který fanouškům stále nepřirostl k srdci. Panterům nepomohla ani změna trenéra, v posledních týdnech pak ztrácí body s týmy, které by potřebovali porážet. Radost přinesly jen Jágrovy milníky, to je ale na celek, který v minulé sezoně tvořil nové klubové rekordy, málo. V posledním utkání navíc přišel o dalšího (vůbec nejdůležitějšího) hráče – Aleksandra Barkova.

Barkov je prvním centrem Floridy, pro tým je nesmírně důležitý jak ve hře dopředu, tak dozadu. Ze zápasu proti Torontu, které Panthers nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech, odstoupil v průběhu druhé třetiny, když schytal do nohy střelu obránce Keitha Yandla. „Víc budeme vědět zítra. Teď můžeme říct akorát to, že se jeho stav může měnit ze dne na den,“ prozradil po utkání s Maple Leafs kouče Floridy Tom Rowe.

Je ale víc než pravděpodobné, že se Florida bez Barkova bude muset v dalším střetnutí obejít. Jágr a spol. totiž čeká zápas hned následující den, a Panthers proto povolali z farmy Michaela Sgarbossu, kterého v listopadu získali z Anaheimu. Na Floridě jen doufají, že Barkovovo zranění nebude vážnějšího charakteru. „Je to skvělý hráč. Je jeden z nejlepších, ne-li nejlepší centr s dovedností hrát dobře vepředu i vzadu v této věkové kategorii. Je těžké někoho takového nahradit,“ doplnil Rowe.

Florida dlouhodobě nemůže počítat se šikovným křídlem Jonathanem Huberdeauem, který se zranil v posledním předsezonním přípravném utkání, mimo hru je od konce listopadu i obránce Alex Petrovic. V zápase proti Detroitu na konci minulého týdne pak Panthers po hitu Niklase Kronwalla ztratili útočníka Reillyho Smithe.

Ztráta Barkova by byla ale možná vůbec tou nejcitelnější. Start sezony se mu sice příliš nevyvedl, v prvních 12 zápasech zaznamenal jen pět bodů. Pak ale jeho forma začala růst, v následujících 24 duelech totiž na své konto nashromáždil dalších 22 bodů. Aktuálně je tak s 27 body v 36 zápasech jasným lídrem produktivity mužstva.

Sami si proto asi dokážete představit, jak velký problém by delší Barkovova absence znamenala pro tým, který se stále nemůže vyšplhat na pozice zajišťující play off a v počtu vstřelených branek je v celé lize až na 25. místě (87 vstřelených gólů). Po odvolání trenéra Gerarda Gallanta zvládla Florida pod novým lodivodem Tomem Rowem vyhrát jen čtyřikrát ze 14 duelů, šestkrát brala bod po prohře v prodloužení nebo v nájezdech.

I přesto to všechno nemusí Panteři propadat panice. Na týmy Washingtonu a Philadelphie, které se momentálně drží na pozicích tzv. divoké karty, sice ztrácí sedm bodů, na Boston, který je v Atlantické divizi na třetím místě, však chybí Floridě jen tři body. Panika tedy na místě není, klid ale rovněž ne. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.