bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida angažovala prvního černošského asistenta generálního manažera v NHL

19. listopadu 2020, 15:22

Matěj Hodoval

Zajímavé jméno přivedli do své organizace Panthers. Nejedná se však o změnu v rámci hráčského kádru, nýbrž na vyšších pozicích. Novým asistentem generálního manažera Floridy se stal Brett Peterson.

National Hockey League je známá svými akcemi, kdy podporuje komunitu hokejistů tmavé pleti. Velkou ikonou v zámoří je v tomto směru někdejší útočník Bostonu Willie O'Ree, první černošský hráč v NHL.

Podobným průkopníkem by se mohl stát také Brett Peterson, kterého angažovala Florida Panthers na pozici asistenta generálního manažera. Bude tak pravou rukou nového GM Billa Zita, jenž byl do své funkce jmenován letos v září.

„Je to vzrušující, kdykoliv dostanete šanci jít si za svým dětským snem v podobě Stanley Cupu, navíc být v National Hockey League. Být v něčem první to dělá ještě více vzrušující, těší prvního černošského asistenta generálního manažera v NHL.

Peterson je vskutku zajímavé jméno pro Panthers. Ještě ve své hráčské kariéře nastupoval za Bostonskou univerzitu. Následně se živil jako hráčský agent, mezi jeho klienty patřil také například gólman Tuukka Rask.

Nyní se však těší na spolupráci v nové roli. Peterson bude chtít pomoci pozvednout floridský klub. Pracovat bude s týmem, jehož součástí jsou hvězdy jako brankář Sergej Bobrovskij, kapitán Aleksander Barkov a zkušený trenér Joel Queneville.

„Myslím, že mají zajímavý trh, který je připraven prasknout. Mají několik dobrých mladých hráčů, dobrou kostru týmu. Naší prací bude pomoci tomu, aby si to selo a vytvořit tu něco mimořádného. Těším se na to,“ dodává Peterson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.