bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleuryho návrat se blíží. V týdnu by měl začít s plným tréninkem

4. prosince 2017, 16:00

David Jahoda

Pomalu, ale jistě se to blíží. Brankář Marc-André Fleury by se mohl v brzké době dočkat návratu do branky Vegas Golden Knights. Hlavní tvář nováčka ligy odchytala v novém působišti zatím jen čtyři zápasy, pak ji na dlouho dobu vyřadil ze hry otřes mozku. Od té chvíle se v brankovišti Zlatých rytířů vystřídali čtyři další gólmani, teď to ale vypadá, že by Las Vegas co nevidět opět mohlo počítat se svou jedničkou. Do plného tréninku s mužstvem by se Fleury měl zapojit v průběhu tohoto týdne.

Marc-André Fleury ve výstroji a nechává na sebe střílet puk za pukem. To je skvělá zpráva pro fanoušky Golden Knights. Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru absolvoval trénink na ledě teprve podruhé od 13. října, kdy si proti Detroitu Red Wings v souboji s útočníkem soupeře Anthony Manthou přivodil otřes mozku. Poprvé se na ledě tréninkové haly Vegas „sklouzl“ už v sobotu.

„Marc-André Fleury prošel neuropsychickou kontrolou. Aktuálně je v procesu návratu do hry. Pokud se neukážou žádné překážky, v průběhu týdne bude připuštěn k absolvování plné tréninkové zátěže,“ prozradil pro klubový web Golden Knight generální manažer nováčka NHL George McPhee.

Konkrétně by se Fleury mohl zapojit do tréninku se spoluhráči už ve středu. „Pokud tomu tak opravdu bude, znamená to pro nás, že jeho mozek je stoprocentně v pořádku,“ doplnil McPhee. Aby Vegas nepřipustili ukvapený návrat, udělali vše potřebné. „Využili jsme naše specialisty, následně jsme ho poslali i k dalším expertům. Všichni se shodují, že je na tom dobře.“

Přesné datum, kdy by se Fleury mohl do branky Las Vegas vrátit, ale zatím nikdo nestanovil. Na druhou stranu, hlavní kouč Golden Knights se 23. října nechal slyšet, že až se Fleury vrátí do tréninku, dá se očekávat, že v zápase se ukáže během dalších čtyř až pěti dnů.

V případě, že by s plným tréninkem začal už ve středu, znamenalo by to, že by měl být připraven pro utkání s Carolinou, které je na programu 12. prosince. Jestli to nakonec bude pravda, se teprve ukáže. Není na škodu zmínit, že o dva dny později hostí Las Vegas na svém ledě Pittsburgh Penguins, klub, se kterým byl Fleury do letošního léta spjatý.

V průběhu Fleuryho absence se do branky dostali další čtyři brankáři. Když se totiž zranila dvojka Malcolm Subban a následně také trojka Oscar Dansk, došlo i na Maxima Lagacého s Dylanem Fergusonem. I bez Fleuryho to ale nováčkovi šlo, během jeho nepřítomnosti vyhráli Golden Knights třináct zápasů, jednou brali bod a osmkrát zůstali s prázdnou. 

Nejvíce zápasů zatím odchytal Lagacé, a to 13. Nyní je to právě on a uzdravený Subban, kteří se starají o brankoviště Vegas. Fleury má na svém kontě zatím čtyři zápasy. Zdá se ale, že je jen otázkou času, kdy přidá další. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.