bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleury se vrací do branky Pittsburghu, čeká ho debut v letošním play-off

22. května 2016, 20:00

Michal Sobotka

S novým mužem v brance se vytasí Pittsburgh Penguins do pátého utkání s Tampou Bay. Kanaďan Marc-Andre Fleury se poprvé v letošním play-off postaví od začátku utkání mezi tři tyče. Trenér Tučňáků Mike Sullivan bude muset vyřešit také ztrátu obránce Trevora Daleyho, kterému skončila vinou zlomeného kotníku vyřazovací část.

02:00 Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning (stav série: 2-2)

Pátý duel přiblíží jeden z celků blíže k finále Stanley Cupu. Kdo udělá krok vstříc poslední sérii?

Tučňáci provedou v sestavě změny. Některé z nich budou vynucené. Obránce Trevor Daley má totiž po sezoně. Se zlomeným kotníkem už do žádného duelu letošní sezony nezasáhne. Místo něj se do sestavy dostane jeden z dvojice Olli Määttä - Derick Pouliot. Debutovat bude v letošních vyřazovacích bojích útočník Beau Bennett. Nejdůležitější změna se však odehraje mezi třemi tyčemi. Marc-Andre Fleury se vrací do branky, z níž pro pátý duel vystrnadí Matta Murrayho.

„Matt pro nás odvedl spoustu práce, ale Marc je samozřejmě výborný brankář. Když máte na výběr, tak jsou to příjemné starosti,“ uvedl k brankářské změně kouč domácího výběru Mike Sullivan.

Hostující lodivod Jon Cooper zůstává nadále tajemný ohledně nasazení brankáře Bena Bishopa. Otazník nadále visí nad startem Stevena Stamkose, který sice sám řekl, že by do konferenčního finále mohl naskočit, ovšem také je možné, že si v letošním play-off nezahraje vůbec.

Nastoupit by měl útočník Tyler Johnson, který předchozí utkání odehrál s mřížkou poté, co inkasoval při rozbruslení pukem do obličeje. „Tyler bude hrát. Jediné, co by mu v tom mohlo zabránit, je, kdyby se ráno probudil s chřipkou,“ potvrdil Cooper.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.