bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fleury po debutu za Vegas: Byl jsem trochu nervózní, svěřil se

26. září 2017, 10:00

David Jahoda

Nešlo ještě o ostrou premiéru, na kterou všichni čekají, ale přece jenom... brankář Marc-André Fleury poprvé v utkání navlékl dres svého nového mužstva, Vegas Golden Knights. Zřejmě největší hvězda nováčka NHL se postavila do branky proti Anaheimu a jednalo se o vydařenou premiéru. Proti Getzlafovi a spol. inkasoval jen dvakrát, zkrotil 26 střel soupeře a pomohl svému celku k výhře 4:2. Následně přiznal, že ho před utkáním doprovázela mírná nervozita.

O tom, co Marca-Andrého Fleuryho (zřejmě) potká, se psalo už během celého průběhu minulé sezony. Vše nakonec dopadlo tak, jak valná část fanoušků i hokejových expertů předpokládala. Fleury se vzdal své klauzule ve smlouvě, čímž dal Pittsburghu možnost v expanzivním draftu chránit Matta Murrayho, brankáře současnosti i budoucnosti. Fleury se pak jako trojnásobný šampión Stanley Cupu s Penguins rozloučil a přijal novou výzvu – pozici brankářské jedničky nového účastníka NHL z Las Vegas.

Od rozšiřovacího draftu uplynula nějaká doba. Fleury se od toho momentu už několikrát producíroval v dresu Golden Knights, v zápase ho ale poprvé oblékl až nyní, ve čtvrtém přípravném zápase svého týmu před jeho premiérovou sezonou v nejlepší hokejové lize světa.

Svůj debut za Las Vegas si odbyl na ledě Honda Center, domácí hale Anaheimu Ducks. Fleury si pochvaloval, že si proti loňskému účastníkovi finále Západní konference mohl zachytat. „Bezesporu jsou jedním z nejlepších týmu v lize, takže je super dostat si v přípravě proti nim zachytat,“ pravil po utkání pro NHL.com dvaatřicetiletý gólman.

Na svůj první „zápasový“ zákrok po několika měsících si musel počkat do času 3:36 v první třetině, kdy jeho pozornost prověřil Corey Perry. „Start zápasu byl trochu pomalejší, nešlo na mě hned tolik střel,“ uvedl Fleury. 

Jeho tým se nakonec mohl radovat z výhry 4:2, o jednu z branek, a to dokonce vítěznou, se postaral český útočník Tomáš Hyka. Někdejší jednička draftu (z roku 2003) své spoluhráče chválila. „Myslím si, že jsme hráli velmi dobře! Chtěl jsem být chvílemi trochu víc v akci, ale kluci odvedli parádní práci,“ řekl Fleury.

"Myslím si, že jsem se s ubíhajícím časem zlepšoval."

Fleuryho v jeho premiéře za nový tým dokázali pokořit ve druhé třetině Scott Sabourin, a posléze 25 před koncem duelu Giovanni Fiore. Počet jeho úspěšných zákroků se nakonec dostal na číslo 26. Jak se Fleury v utkání cítil? „Myslím si, že jsem se s ubíhajícím časem zlepšoval. Cítil jsem se v brance pohodlněji a pohodlněji,“ poznamenal. 

A chvály se Fleury dočkal i od Gerarda Gallanta, hlavního kouče týmu z města hazardu. „Byl opravdu dobrý. Často hrál za brankou s pukem a v pravý čas předvedl několik klíčových zákroků. Myslím si, že byl v zápase rozdílovým hráčem,“ nešetřil pozitivním hodnocením na adresu hvězdy svého týmu Gallant.

Fleury byl dlouhých 13 let zvyklý mít na sobě na ledě jen oděv s tučňákem, proto nebylo divu, když se po své premiéře za Golden Knights svěřil, že ho celá situace nenechala úplně chladným. „Předtím, než jsem vlezl na led, jsem trochu nervózní byl,“ usmíval se hokejista, který kromě tří Stanley Cupů získal i olympijské zlato. „Chtěl jsem odchytat dobrý zápas a svým novým spoluhráčům a trenérovi ukázat, co ode mě mohou očekávat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.