bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flames a Blues si mohou zajistit play off, Pittsburgh doma přivítá Chicago

29. března 2017, 19:30

Matyáš Krahulík

NHL si na dnešní noc nachystala čtyři utkání. V akci budou především týmy ze Západní konference, z nichž dva si mohou již dnes zajistit účast ve vyřazovacích bojích. Kromě toho se můžeme těšit na zajímavý střet Pittsburghu s Chicagem či na souboj posledního Colorada s prvním Washingtonem.

2:00 Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks

Pittsburgh letos znovu naplnil očekávání svých fanoušků a s velkým předstihem si zajistil účast v play off. Pens nasbírali již skvělých 103 bodů a s průměrem téměř tři a půl branky na zápas jsou i nadále nejproduktivnějším týmem v NHL. I přes zajištěnou účast ve vyřazovacích bojích však má obhájce Stanley Cupu stále o co hrát.

V extrémně silné Metropolitní divizi se totiž Tučňáci nacházejí až na třetím místě, takže jim reálně hrozí, že budou začínat play off na ledě soupeře. Aby tomuto scénáři zabránili, potřebují se dostat před Columbus na druhé místo.

Chicago má svou místenku v play off rovněž zajištěnou a vzhledem k úspěchům z předchozích sezón bude znovu patřit k největším favoritům. Hawks se v tuto chvíli vyhřívají na prvním místě tabulky Západní konference a na druhou Minnesotu, která se nachází ve velké krizi, si vytvořili velmi slibný náskok sedmi bodů.

Stále také ještě mohou zabojovat o Presidents Trophy. Na vedoucí Capitals ztrácejí pět bodů.

Mezi třemi tyčemi dojde k souboji Marca-Andrého Fleuryho s Coreym Crawfordem.

3:00 Calgary Flames – Los Angeles Kings

Flames prožívají velmi povedenou sezónu. Drží ve svých rukou první divokou kartu v Západní konferenci a postup do play off mají již téměř zajištěný. Pokud se jim dnes podaří zvítězit, definitivně se stanou jistými účastníky vyřazovacích bojů. Ve zbytku sezóny pak ještě mohou zabojovat o lepší pozici v tabulce Pacifické divize. Kdyby totiž předstihli Sharks a Oilers, na které shodně ztrácí tři body, začínali by play off na domácím ledě. A to může být velká výhoda.

Kings jsou na Západě devátí, ale jejich šance na postup jsou již jen teoretické. Na druhou divokou kartu, jež momentálně vlastní Blues, totiž Králové ztrácejí propastných jedenáct bodů. K účasti v play off by tedy museli vyhrát všechny zápasy a spoléhat na obrovský kolaps Bluesmanů. K tomu navíc momentálně nemají vůbec dobrou formu. Prohráli čtyři z posledních pěti zápasů.

Za Kings bude pravděpodobně chytat Jonathan Quick, zatímco Flames vsadí na Briana Elliotta.

4:00 Colorado Avalanche – Washington Capitals

Pro Colorado je letošní sezóna jako jedna velká noční můra. Avs od začátku prohrávají jeden zápas za druhým a na své konto si připsali již neuvěřitelných 52 porážek v základní hrací době. Není tedy divu, že jsou na chvostu celé NHL a na předposlední Arizonu nabrali ztrátu dvaceti bodů. Srovnatelně špatný tým hrál v NHL naposledy v sezóně 2013/2014, kdy Sabres vyhráli jen 21 zápasů a nasbírali pouhých 52 bodů. 

Washington je přesným opakem Colorada. Capitals vládnou Východní konferenci i celé NHL a do play off znovu půjdou jako jeden z největších favoritů na zisk Stanley Cupu. Presidents Trophy pro vítěze základní části však zatím zajištěnou nemají. Na čele soutěže je totiž pronásleduje Columbus a velkou ztrátu nemají ani Penguins a Blackhawks. Pokud tedy Caps chtějí tuto trofej obhájit, neměli by závěr sezóny vypustit.

Za Colorado bude zřejmě chytat Calvin Pickard. Hosté pravděpodobně využijí služeb Bradena Holtbyho.

4:30 Arizona Coyotes – St. Louis Blues

Arizona se stále nachází v přestavbě, což se samozřejmě promítlo i do jejích výsledků. Coyotes jsou druhým největším otloukánkem této sezóny a v tabulce Západní konference i celé NHL jsou předposlední. Jako české fanoušky nás ale může těšit, že se v jejich dresu velmi dobře daří Radimu Vrbatovi. Zkušený útočník si i přes špatné výkony svého týmu připsal již 53 bodů a jednoznačně vládne produktivitě Kojotů. 

Blues jsou na Západě na osmém místě, takže ve svých rukou drží druhou divokou kartu. O účast v play off se však i přesto nemusí příliš obávat. Na deváté Kings mají totiž velký náskok jedenácti bodů, a tak si dnes mohou svou místenku ve vyřazovacích bojích definitivně zajistit. Určitě by se také rádi dostali alespoň na sedmé místo v konferenci, aby se v prvním kole vyhnuli těžkému souboji se suverénním Chicagem. 

V brankovišti se s největší pravděpodobností dočkáme souboje obou jedniček. Chytat by tedy měli Mike Smith a Jake Allen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.