bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finský talent pod smlouvou! Kakko podepsal s Rangers nováčkovský kontrakt

12. července 2019, 4:16

David Jahoda

Zlato z mistrovství světa dvacítek i dospělých. Finský supertalent Kaapo Kakko zažil výjimečnou sezonu a teď si užívá její dozvuky. Poté, co si jej newyorští Rangers vybrali jako svou první volbu v draftu a celkovou dvojku, dohodli se s ním na tříletém nováčkovském kontraktu.

Dalo se to čekat.

Už během květnovém mistrovství světa na Slovensku předvedl 18letý šikula, že dospělému hokeji stíhá i na té nejvyšší úrovni. Zlaté finské jízdě dopomohl sedmi body (6+1) v deseti zápasech. 

Dokonce svými výkony na MS předčil i Američana Jacka Hughese, čímž mnohé experty a fanoušky nahlodal, jestli New Jersey Devils, které ve Vancouveru během vstupného draftu volilo jako první, nevysloví právě jeho jméno. Nestalo se. Kakko podle očekávání vystoupal na pódium jako druhý. Práva na něj si opatřil tým New York Rangers.

Nyní, 20 dní poté, co na sebe poprvé oblékl dres čtyřnásobných vítězů Stanley Cupu, už má v kapse i smlouvu. Rangers oznámili na svých webových stránkách, že se s rodákem z finského Turku domluvili na nováčkovském tříletém kontraktu. 

Finanční podmínky smlouvy oficiálně nedoložili, server capfriendly.com zabývající se platy hráčů v NHL ale uvádí, že si finský talent ročně přijde na 925 tisíc dolarů, což je nejvíc, kolik vůbec kluby mohou v tomto případě nabídnout.

Kakko v minulém ročníku za Turku nastoupil v základní části k 45 zápasům, v nichž nasbíral 38 bodů (22+16). Žádný hokejista mladší 18 let nedal v historii finské ligy víc gólů než on. Mimo to v historicky nejmladším věku získal titul z mistrovství světa do 18 let, do 20 let a na světovém šampionátu dospělých (18 let a 102 dní).

Teď to vypadá, že se další exkluzivní kapitola jeho skvěle rodící se kariéry začne psát už na podzim v nejlepší hokejové lize světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.