bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finále se blíží, rozhodovat nemusí hvězdy

25. května 2018, 19:00

Jakub Hromada

Nyní můžeme tvrdit, že Stanley Cup najde novou destinaci. Tím, že Tampa nestačila v sedmi zápasech na Washington, se tato záležitost vyřešila. Na jedné straně najdeme naprostý šok a překvapení v nově složeném týmu, na té druhé snad nejvíce zakletý klub, co se úspěchu týče.

Oba týmy by se do finále nejspíše nedostali nebýt svých brankářů. Holtby v posledních dvou rozhodujících zápasech nepustil za záda žádný kotouč, Fleury zase naprosto eliminoval v semifinále jeden z nejnebezpečnějších útoků v lize na minimum.

Caps po dvou ziscích prezidentské trofeje letos zvolili jinou cestu a zatím jsou na té nejlepší cestě. Ruská dvojice Ovečkin – Kuzněcov drtí soupeře a hnízdí na čele kanadského bodování play-off. Vegas sice tolik neelektrizují drtivou převahou v útočném pásmu, ale jejich brejky jsou smrtící.

Třetí týmy svých konferencí po základní části se tak střetnou ve finále, kdo ale může hrát zásadní roli ve vypjatých chvílích, když přehlédneme superhvězdy?

Jakub Vrána, Washington Capitals

České křídlo se usídlilo ve druhé formaci po boku Bäckströma a T.J. Oshieho, a ačkoli to statistiky úplně nepotvrzují, právě on by mohl být ve finále ten rozdílový hráč. Vrána je druhý v klubové statistice ve střeleckých pokusech, a to na ledě tráví v průměru jen necelých 12 minut. Nechybělo málo, aby Vrána rozhodl sedmé utkání na ledě Tampy. Jeho nastřelená tyč ale nakonec mrzet nemusela, otěže utkání totiž přebrala jiná mladá vycházející hvězda za obzorem, André Burakovsky, jenž se trefil hned dvakrát (jedná se o jeho jediné góly v play-off).

Lars Eller, Washington Capitals

Že by měl být defenzivní pilíř v útoku rozhodnout nejdůležitější sérii? No, proč ne! Ve vyřazovacích bojích posbíral už 13 bodů, a přitom si stále plní své povinnosti i na druhém konci ledu. Třetí centr tohoto klubu nepatří mezi opěvované hráče, ale jeho podíl na výkonech Capitals je opravdu velký. Právě on ale nenápadně tahá za úspěchem švédské esíčko v takzvané checking line.

Alex Tuch, Vegas Golden Knights

Tuch se stěhoval do Nevady jako záchrana silnějších ex-spoluhráčů z Minnesoty. S ním i Erik Haula. Moc se od něj nečekalo, ale po skvělém nástupu na farmě se zabydlel v A týmu Golden Knights. A i zde se mu dařilo. V play-off to jen potvrzuje a víc gólů má jen střelec Marchessault. Útočník třetí řady nebude úplně tím hlavním střeženým, a právě proto by mohl zazářit a této situace využít.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.