bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Fauluješ, nehraješ! Julien opět vychovával montrealské mládí, tentokrát posadil Domiho

16. ledna 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Měl toho dost. Když montrealský kouč Claude Julien přihlížel tomu, jak se raduje klubko hráčů Chicaga, rychle našel viníka celé situace. Přesilovku, v které navýšili své vedení na 3:1, nabídl Blackhawks zbytečným zákrokem Max Domi. Není už tou nejtěžší hádankou, kdo poté proseděl zbytek druhé třetiny na střídačce Canadiens.

Montrealu se nedaří. Prohrál devět z 11 zápasů.

Tím posledním, co Habs v takové situaci potřebují, jsou školácké chyby. Jednu takovou předvedl právě Domi, když se nesmyslně ohnal po soupeři a vykoledoval si dvě minuty za hrubost.

"Nešel jsem do souboje s Matthewem Highmorem s tím, že si řeknu o trest. Ale když jsem pak viděl záznam, tak jsem opravdu fauloval. Žel z té přesilovky dali gól. Podobné zákroky už si nemůžu dovolit," kál se Domi po prohraném zápase (1:4).

Na Juliena se nezlobil. Chápal, proč skončil na posledních osm minut druhé periody zaparkovaný na střídačce. "Je to koučovo rozhodnutí," respektoval jeho krok.

Sám frankofonní Kanaďan měl prosté vysvětlení, proč Domiho, se 33 body druhého nejproduktivnějšího hráče Canadiens v této sezoně, stáhl ze hry. "Víte, nebylo to poprvé, co Max dostal dvě minuty zbytečně." prohodil před zámořskými reportéry.

 

Domiho nepustil na led, ani když měl Montreal pět minut před druhou sirénou početní převahu. "Nezáleží na tom, koho postavíme místo Maxe na přesilovku. On není hráčem, který by využíval jednu za druhou a sázel ze své pozice spousty gólů. Naše komando je pětičlenné a každý jde nahradit," vysvětloval trenér Habs.

Julien k takovému kroku nesáhl poprvé. V Montrealu poznal koučův hněv třeba i Jesperi Kotkaniemi. Finský talent loni v březnu zůstal jen divákem, poté co během dvou střídání zavinila jeho formace několik velkých šancí protivníka.

Ve stejné situaci se Kotkaniemi ocitl také o pár měsíců později, když byl na kluzišti při dvou gólech tampských Bolts.

Posazení na střídačku během rozehrané partie je jasný vzkaz. A hráči mu rozumějí. Chápou, že se mají zlepšit, neopakovat zaváhání. Domi už dobře ví, že hloupé fauly ho mohou stát čas na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.